Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Faiz Oranları

Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Faiz Oranları

Devlet destekli kullanılabilen kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranları 1,34'ten başlıyor. Kentsel dönüşüm için 100 bin TL kredi alan bir vatandaş 201 bin TL geri ödeme yapıyor.

A+A-

Devlet kentsel dönüşüm kapsamında afet riski altındaki konutlarda oturan vatandaşlara kira yada konut kredisi desteğinde bulunuyor. Kentsel dönüşüm konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar için devlet bankaların konut kredisi faiz oranlarını destekliyor.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; VakıfBank kentsel dönüşüm dahilinde devlet desteği ile beraber yüzde 1.34’den başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor.

Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Faiz Oranları

VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü dahilinde 3 ile 120 ay vade seçeneğinde yüzde 1.75 konut kredisi faiz oranı uyguluyor. Bu orana ek olarak devlet tarafından A sınıfı verimliliğe sahip konutlara yüzde 0.41, B sınıfı verimliliğe sahip konutlara yüzde 0.37, standart konutlara da yüzde 0.33 kredi desteği sağlanıyor.

Devlet desteği dahil kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranları A sınıfı verimli konutlar için yüzde 1.34, B sınıfı verimliliğe sahip konutlar için yüzde 1.38, standart konutlar için ise yüzde 1.42 oluyor.

Ayrıca kredi yasasınca A sınıfı verimliliğe sahip konutlar için konutların değerinin yüzde 90’ına B sınıfı verimliliğe sahip konutların değerinin ise yüzde 85’ine kadar kadar konut kredisi kullanılabiliyor.

Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Hesaplama

VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü kapsamında devlet desteği ile beraber A sınıfı verimliliğe sahip konut için 100.000 TL tutarda 120 ay vadeli yüzde 1.34 faiz oranından konut kredisi hesaplama uygulandığında aylık ödeme miktarı 1.680 TL, toplam ödeme tutarı ise 201.000 TL oluyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.