Kentsel Dönüşüm Konusunda Herkes İman Tazelemeli

Kentsel Dönüşüm Konusunda Herkes İman Tazelemeli

5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresinde konuşan TOKİ Kentsel Dönüşüm ve İmar Planlama Daire Başkanı Uğur İnan kentsel dönüşüm konusunda herkesin iman tazelemesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Uğur İnan,Türkiye'de yaklaşık 700 bin konut üretildiğini, 20 yılda da sorunlu ve deprem riski taşıyan 7,5 milyon yapının dönüşmesi ile ilgili yıllık 500 bin gibi bir hedefin bulunduğunu bildirdi.

Kentsel dönüşümün bir seferberlik, ülkenin dönüşümü şeklinde düşünülerek kartların yeniden karılması gerektiğini belirten İnan, şunları kaydetti:

"Başka bir tabirle herkesin bir iman tazelemesi gerek. Dönüşümdeki bütün aktörlerin, vatandaşından belediyesine, kamu otoritelerinden finans tarafındaki aktörlere kadar dönüşümün gelir elde etmek ya da vatandaş açısından zenginleşmek gibi bir çerçeveden ele alınmaması gerekir. Buna barınma hakkının sağlanması ve daha büyük felaketlerle karşı karşıya kalınmaması noktasında bir seferberlik olarak bakmak gerek. Buna göre konunun ele alınıp sistematik ve hızlı şekilde içinin doldurulması gerek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.