Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zammı 2021

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zammı 2021

Devlet riskli yapı kapsamında evini yenileyenlere 18 ay boyunca kira yardımında bulunuyor. Kira zammı her yıl belirli bir oranda artıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı zammı 2021'de olacak mı? Kira yardımı 2021'de ne kadar artacak? İşte detaylar..

A+A-

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 rakamları için bekleyiş sürüyor. Evini kentsel dönüşüme veren kişilere maddi destek sağlanması amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları büyük bir merakla yakından takip ediliyor. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2021 YILINDA KAÇ TL OLACAK?

Evini kentsel dönüşüme veren kişilere devlet tarafından düzenli olarak kira yardımı yapılmakta olup söz konusu yardım tutarı illere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir. Söz konusu rakamlar yıllık olarak revize edilmekte olup 2020 yılında beklenen güncelleme gelmediği için halen 2019 yılı listesi üzerinden yapılmaktadır. 

kentsel-donusum-kira-yardimi-2021.jpg

Açıklanan listeye göre Türkiye'de en düşük kentsel dönüşüm kira yardımı rakamı aylık 715 lira olarak ödenmekte olup en yüksek kira yardımı rakamı ise Ankara, İstanbul ve İzmir için ödenen 1.150 TL olarak ödeniyor. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı illere göre belirlenmekte olup 6 kategoriye ayrılan illerde kira yardımı parası 715 TL, 810 TL, 905 TL, 995 TL, 1.085 TL ve 1.150 TL olarak ödenmektedir. Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu yapmak isteyen kişilerin evlerini kentsel dönüşüme vermeleri ya da riskli yapı ilan edilen bölgede yer almaları yeterli oluyor. 

Bu kriterleri taşıyan kişilerin başvurularını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il müdürlükleri üzerinden yapmaları gerekiyor. 2021 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı zam oranı rakamlarının Mart ayına kadar açıklanması beklenirken Bakanlık tarafından yakın tarihte konu hakkında bir açıklama yapılması bekleniyor. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.