Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zammı 2020

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zammı 2020

Kentsel Dönüşümde hak sahiplerine verilen kentsel dönüşüm kira yardımı miktarı yeniden değerleme oranı üzerinden her yıl zamlanıyor. Peki, 2020 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı zammı 2020 ne zaman açıklanacak?

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafınadan illere göre evini kentsel dönüşüm projelerine veren kişilere kentsel dönüşüm kira yardımı desteği ödenmektedir. 

Bu tutar her sene Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeniden değerleme oranı üzerinden zamlanmaktadır. 

2020 YILI YENİDEN DEĞERLEME ORANI YÜZDE KAÇ OLDU?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni tebliğ ile beraber 2020 yılı yeniden değerleme oranı rakamı olarak "Bilindiği üzere, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesinin (B) fıkrasına göre, yeniden değerleme oranı, yeniden değerleme yapılacak yılın Ekim ayında (Ekim ayı dâhil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olup, bu oranın Hazine ve Maliye Bakanlığınca Resmî Gazete ile ilan edilmesi gerekmektedir.

Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2019 yılı için % 22,58 (yirmiiki virgül ellisekiz) olarak tespit edilmiştir" denilerek söz konusu rakam yüzde 22,58 olarak açıklanmıştı. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2020 YILINDA KAÇ LİRA OLDU, YENİ ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 yılına ilişkin kentsel dönüşüm kira yardımı zammı her sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mayıs ayında ilan edilmektedir. 

Bu sene en düşük kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 715 lira olarak uygulanmakta olup yüzde 22,58 oranında zam yapılması durumunda söz konusu rakam 2020 yılı için 870 liraya yükselmiş olacak. 

En yüksek kira yardımı parası ödenen İstanbul, Ankara ve İzmir için ise kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları ise 1.150 liradan 1.409 liraya çıkacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum