Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 2019

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 2019

2019'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları neler? Kentsel Dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili merak edilenler...

A+A-

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında riskli olarak tespiti gerçekleştirilen ve anlaşma yolu ile yıkılan gayrimenkullerin hak sahipleri Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden faydalanabiliyor. Bu desteklerin başında kentsel dönüşüm kira yardımı geliyor. 

Hak sahiplerine 18 ay boyunca verilen kentsel dönüşüm kira yardımı bedelleri her sene yeniden belirleniyor. Tespit edilen bedeller Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca duyuruluyor.

Bu yıl bakanlığın vermiş olduğu bir karar ile 2019 yılında verilecek kira yardımı oranları 2018 ile aynı olarak açıklandı. 2019 yılı için kentsel dönüşüm kira yardımlarında bir zam yapılmadı. 

2019 KİRA YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, sevlet tarafından verilen kira yardımından faydalanmak isteyen kişilerin bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Devletten finansal destek alabilmek için evinizin riskli yapı kapsamında olması ve risk altında bulunduğunun tespit edilmiş olması gerekli. Kira yardım alma şartlarına uyum sağlayan kişiler kira yardımından iki şekilde yararlanabiliyor. Buna göre;

– Evlerini yeniden inşa etmek isteyen kişiler kredi yardım desteğinden yararlanabilirler.

– Belli bir süre boyunca kira yardımından yararlanabilirsiniz.

İki yardımı aynı anda almak mümkün değil. Başvuru esnasında iki yardımdan birisi için başvuruda bulunma şartı bulunuyor.

Gayrimenkul sahipleri risk durumunda ise kiraya çıkmaları durumunda devletten kira yardımı alabilecekler. Kira yardımı şartları ise 2019 yılı için şu şekilde belirlendi;

Kira yardımı alabilmek için gerekli olan ilk şart ikametgâhtır. İkamet ettiğiniz bağımsız bölüm için devletten kira yardımı alacağınız süre 18 ay olacak.

Kira yardımından faydalanmak için kredi desteği almamış olmak yani daha önce kredi kullanmamış olmak gerekir. Geri dönüşüm projelerine özel olan kişiler kira yardımı ile birlikte kredi yardımı alamaz. Bu durum oldukça önemlidir ve başvuru sahiplerinin bu konuda dikkatli olması gerekiyor.

Risk gurubunda evleri bulunan vatandaşların evleri için yapı kimlik numarası alındığı tarih sonrasında devir işlemleri yapılmış ise bu durumda yeni malikin yapı kimlik numarası aldığı tarihte ikamet etme şartları sağlanamaz. Yeni maliklerin gayrimenkulü geç almamış olması da önem taşıyor. Aksi durumlarda kira yardımı için yapılan başvurular geçerli sayılmıyor.

KİRA YARDIMI BAŞVURU BELGELERİ 2019

2019 kira yardım başvuruları belediyelere yapılmakta ve müracaat sırasında hak sahiplerinden bazı belgeler talep ediliyor. Kira yardımı başvurusu yapan kişilerden istenen belgeler şöyle;

– Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi
– Başvuru sahibinin başvuruda bulunması için doldurması gereken başvuru dilekçesi
– Yapının riskli olduğunu belgeleyen rapor ve yıkım formu
– Hak sahibi kişinin ya da vekilinin Ziraat Bankası'nda hesabı bulunduğuna dair hesap cüzdanı fotokopisi
– Güncel tapu kaydı ya da tapu belgesi zorunludur.
– Başvuru sahibi adına herhangi bir fatura belgelenmelidir. Faturanın son üç aylık süreçte olması gerekir.

Bütün belgeleri eksiksiz olarak tamamlayan kişiler bağlı bulundukları belediyeye başvuruda bulunarak belgeleri teslim edebiliyor. Vekâletname ile yapılan başvurularda vekaletnamede kira yardımım başvurusu için yetkili olunduğuna dair ibare bulunması gerekli. Ayrıca vekil kişinin vekâletname ile birlikte kimlik belgesinin aslı ve fotokopisi başvuru için gerekli belgeler arasında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.