Kentsel Dönüşüm Hızlanacak!

Kentsel Dönüşüm Hızlanacak!

Yeni seçilen belediye başkanlarının ilk gündem maddesi kentsel dönüşüm. Partilerin seçim manifestosunda da yer alan kentsel dönüşüm yeni seçilen belediye başkanlarının çalışmaları ve bakanlığın faizsiz kredi desteğiyle hız kazanacak.

A+A-

81 ilin valiliğine gönderilen genelgeyle, il ve ilçe belediyelerinin bölgelerindeki riskli binaları tespit edip 3 ay içinde bakanlığa bildirmeleri istenmişti.

ALAN BAZLI DÖNÜŞÜM

Bu kapsamda mazbatalarını alan belediye başkanlarının da ilk gündem maddesi bu olacak. AK Partili belediye başkanlarının ajandalarında da kentsel dönüşüm ilk sırada.

Kentsel dönüşüm, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim manifestosunda da yer almıştı. Göreve gelen belediye başkanları, 11 maddelik manifestonun harfiyen uygulanması için çaba sarfedecek. Kentsel dönüşüm projeleri, şehirleri hem deprem riski, hem de çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştirilecek. Geçmişteki tecrübelerin ışığında bina bazlı kentsel dönüşümden ziyade alan bazlı dönüşüm teşvik edilecek.

YATAY MİMARİ UYGULANACAK

Şehirlerde vatandaşların daha güvenli bir çevrede yaşamaları için projeler hayata geçirilecek. Bu kapsamda her şehirde pilot uygulamalar başlatılacak ve dikey mimari yerine yatay mimari uygulanacak. Kentsel dönüşüm alanları ile yeni imara açılan bölgelerde de yatay mimari tercih edilecek. Kentsel dönüşüm alanlarında insanların günlük hayatını kolaylaştıracak tüm akıllı şehir uygulamaları desteklenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.