Kemalpaşa Kentsel Dönüşüm Planı Yine Mahkemelik Oldu

Kemalpaşa Kentsel Dönüşüm Planı Yine Mahkemelik Oldu

Kemalpaşa'nın Soğukpınar ve Atatürk Mahallesi'nde, mahkeme tarafından iptal edilen kentsel dönüşüm planları yeniden hazırlanarak askıya çıkarıldı. Bölge halkının itirazı reddedilince planlar yine mahkemelik oldu.

A+A-

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile “riskli alan” ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan Soğukpınar ve Atatürk Mahallesi için hazırlanan ikinci imar planları da bölge halkı tarafından mahkemeye taşındı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan planlara yaptıkları itirazlar kabul edilmeyen mahalleliler dava açarak bir kez daha iptalini istedi. 

Kemalpaşa Soğukpınar ve Atatürk Mahallesi Kentsel Dönüşüm Derneği ve mahalleliler tarafından açılan davada onaylanan planların üst ölçekli planlara, imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine, planların kademeli birlikteliği ilkesine, katılımcılık ve şeffaflık ilkesine aykırı hazırlandığı iddia edildi. Dava dilekçesinde ormanlık alanların da imara açıldığı açılmak istendiği ifade edilerek planların, bütünlüklü bir kentsel çevre oluşturmaktan uzak olduğu ve bölgedeki doğal alanların üzerinde yapılaşma baskısı yaratacağı da ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.