KDV İndirimi Konut Fiyatlarını Düşürecek, Satışları Hızlandıracak

KDV İndirimi Konut Fiyatlarını Düşürecek, Satışları Hızlandıracak

Bakanlar Kurulu’nun konutta KDV düzenlemesi ile ilgili kararını değerlendiren Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği(KAMDER) Başkanı Niyazi Gültekin, “Konutta vergi indirimi uzun zamandır talep ettiğimiz bir teşvikti. Bu karar, zor günler bekleyen inşaat se

A+A-

Bakanlar Kurulu, 2013 - 2016 yılları arasında ruhsatı alınmış, metrekare vergi değeri 500 - 1000 lira arasındaki konutlarda KDV'yi yüzde 8 olarak belirledi. 1 Ocak 2016’dan itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde ise metrekare vergi değeri 1,000 TL ile 2,000 TL arasında olan konutların tesliminde yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 8’e indirildi. Bakanlar kurulunun kararını değerlendiren KAMDER başkanı Gültekin, "Karar daha çok lüks konut pazarına yarayacak. Sektör olarak kararı çok olumlu karşılıyor, kararın alınmasında emeği geçen hükümet yetkililerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

LÜKS KONUT PAZARINDA FİYAT İNDİRİMİ OLUR

Niyazi Gültekin açıklamasını şu şekilde sürdürdü, “İnşaat sektörünü canlandırmaya yönelik alınan her karar dolaylı olarak inşaat sektörüne bağımlı 200’ün üzerindeki sektöre de olumlu olarak yansıyacaktır. Bakanlar kurulunun almış olduğu indirim kararı bu açıdan çok önemlidir. KDV indirimi lüks konut pazarında bir fiyat indirimini de beraberinde getirecektir. Bununla birlikte satışlar hızlanacak ve yeni projelere başlanacaktır. Bu döngü ekonomiyi canlı tutar. İnşaat sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifi. İnşaat sektörünü canlı tuttuğunuzda Türkiye ekonomisini canlı tutmuş olursunuz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.