Kaynarca Pendik Tuzla Metro Hattı 2. TBM Çıkış Töreni Yapıldı

Kaynarca Pendik Tuzla Metro Hattı 2. TBM Çıkış Töreni Yapıldı

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda 2 TBM çıkış töreni bugün yapıldı. Tören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

A+A-

Kaynarca - Pendik - Tuzla metro hattında çalışmalarında TBM çıkış töreni bugün yapıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre; tören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti. 

İmamoğlu konuşmasında "Dünyanın en fazla metro üreten kenti durumuna geldik biz; sadece iki yılda. Bu başarımızı bütün ülkemiz alkışlıyor. Bizi olumsuz bir biçimde, televizyonda tartışma çabası içinde olan akıllara da tavsiye ediyorum, davet ediyorum." açıklamasında bulundu.

Kaynarca'da düzenlenen törende açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul gibi bir kentte ulaşımın en önemli ağının raylı sistemler ve metro olduğunu söyledi.

Hattın Pendik-Kaynarca bölümünü 2023 yılı sonunda hizmete açılacağını dile getiren İmamoğlu, “Şu anda yüzde 15’lik bir ilerlemeyi sağladık. İkinci aşamamız ise Kaynarca Merkez-Tuzla arası olacak. Altı istasyonlu ve sekiz kilometreyi aşan bu kısmı da 2025 yılında açmayı hedefliyoruz. Bu hatta işletmek üzere de 100 yeni araç alımı için finans çalışmalarının sonuna yaklaşıyoruz. Bu ay içerisinde Büyükşehir Belediyesi Meclisimizden dış borçlanma için onay aldık. Bu da sevindirici." şeklinde konuştu.

Toplam uzunluğu yaklaşık 12 kilometre olan 8 tane istasyonu bulunan bağımsız  2 metro hattı yapılacak. Hattın 2022'nin sonunda işletmeye alınması hedefleniyor.

1.Hat: Tavşantepe-Tuzla Hattı; 7,7 km uzunluğunda ve 6 istasyon bulunuyor.)

2.Hat: Pendik Merkez-Kaynarca Hattı (Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Hattının devamı); 4,1 km uzunluğunda ve 2 istasyonu var)

KAYNARCA-PENDİK-TUZLA METRO HATTININ YOLCULUK SÜRELERİ

Tuzla-Tavşantepe 11 dakika      
Tuzla-Kadıköy 51 dakika      
Tuzla-Yenikapı 65 dakika      
Tuzla-Ümraniye 51 dakika    
Pendik Merkez-Kaynarca 3 dakika
Pendik Merkez-SG Havalimanı 15 dakika
Pendik Merkez-Sultanbeyli 35 dakika

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.