Kayıt Dışı Emlakçılar Sektörün İtibarını Düşürüyor

Kayıt Dışı Emlakçılar Sektörün İtibarını Düşürüyor

Kayıt Dışı emlakçıların, kurumsal emlak firmaları ile aynı fiyata çalıştığını söyleyen First Class yönetim kurulu başkanı Gülçin Okay, hizmet konusunda beklentiyi karşılamadıklarını için konut sektörünün itibarını aşağı indirdiğini belirtti.

A+A-

Kayıtdışı emlakçıların vergi vermediğini ve güvenilir olmadığını dile getiren Gülçin Okay, bu kişilerin hizmet kalitesini aşağı çektiğini ve müşterilerin verdiği kaporaların da kimi zaman yandığını ifade etti.

Emlak satın alma veya kiralama yapmak isteyenlerin mutlaka kurumsal firmaları tercih etmeleri gerektiğine dikkat çeken Okay, “Kayıtdışı emlakçılar, kurumsal emlak firmalarıyla aynı fiyatı talep ediyor. Halbuki kurumsal firmalar birçok girdi maliyeti bulunuyor ve vergi ödüyor. Bu durum sektörde haksız rekabete neden oluyor ve ekonomiye de zarar veriyor Üstelik kayıt dışı firmalarda yaşanabileek herhangi bir sorunda müşteriler şikayet edecek bir merci bulamıyorlar” diye konuştu.

HER İSTEYEN EMLAKÇI OLAMAYACAK

Sektörü daha kurumsal bir yapıya kavuşturmak üzere yeni düzenlemeler getirildiği bilgisini veren Gülçin Okay şöyle devam etti: “05 Haziran tarihi itibariyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı kanun uyarınca gayrimenkul ve emlak sektörünün çerçevesini belirlemek ve daha kurumsal bir yapıya kavuşturmak üzere yeni düzenlemeler getirildi. Artık, Emlak işi yapmak isteyenlerin vergi levhası, meslek odası kaydı ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı mesleki yeterlilik sertifikası olması gerekiyor. Bu konuda tüketicilerin de daha bilinçli hareket etmeleri gerekiyor. İşi verdikleri emlakçının yeterliliğini ve güvenilirliğini sorgulamalılar. Çünkü bir ömür boyu elde ettikleri birikimler söz konusu”

Gülçin Okay, artan dövizin inşaat firmalarının girdi maliyetlerini de artırdığını buna rağmen konut fiyatlarının hala zamlanmadığını belirterek, Eylül Ekim aylarında fiyatların yüzde 20'ye varan oranda artacağını; yatırım yapmak isteyenlerin bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.