Katılımcılar İzmir Mobilya Fuarı'nı Değerlendirdi

Katılımcılar İzmir Mobilya Fuarı'nı Değerlendirdi

Salgın sürecini iyi yöneten Türk Mobilya endüstrisi 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nda hedef büyüttü. Kazananın katılımcılar ve ülke olduğuna dikkat çeken Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “Birlikte başladık, birlikte başardık”dedi.

A+A-

En ağır salgın döneminde dahi Türk Mobilya Endüstrisiyle sıkı bir işbirliğinin sürdüğüne vurgu yapan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “Salgına rağmen üretim yapan yerli mobilya üreticilerimizin tanıtıma ve pazarlamaya ihtiyacı her zamankinden daha fazla oldu. Tanıtım ve pazarlamada Türkiye’nin uluslararası markası olan MODEKO kesinlikle düzenlenmeliydi. Güçlü ve sürdürülebilir iletişim ile organizasyonun gerçekleşmesini sağladık. Bize inanan mobilya sektörünün paydaşlarına, Güvenli Alan Belgesi alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e, Ulusal ve Uluslararası sektör profesyonellerimizin kentte ağırlanmasında duyarlılığı için İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’e ile emek verenlere teşekkür ediyorum. Efor Fuarcılık’ın fiziki fuarın gerçekleşmesinde büyük emeği olan ekibine sektör adına teşekkür ederim”dedi.

KATILIMCILAR HEDEF BÜYÜTTÜ

MODEKO İzmir Mobilya Fuarı’nın sektör adına altın harflerle bir başarı hikayesi yazdığına dikkat çeken İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, “Bizim üyelerimiz fuara bir beklenti ile girmedi. Gerek yerli gerekse yabancı ziyaretçilerdeki kalite parmak ısırttı. Yabancı alım heyetleri siparişleriyle yerli üreticilerimizi mutlu etti. Nisan ayında ve İnegöl Mobilya fuarı ile aynı zaman diliminde düzenlenmesi başarıyı arttırdı. Avrupa ve ABD gibi öncelikli pazarlarda kilogram başı ortalama mobilya fiyatı 3 doların üzerine çıktı. Katma değeri yüksek, tasarımı yönü daha da güçlü, inovatif ürünlerle bu rakamı daha yukarı çıkarmanın mümkün olduğunu MODEKO’da gördük. Katılanları, ziyaret edenleri ve düzenleyenleri kutluyorum”şeklinde konuştu.

TİCARETİN ONDA DOKUZU CESARETTİR

Ön gördükleri başarının uluslararası düzeyde yakalandığını vurgulayan Ege Mobilya Sanayicileri Dayanışma Derneği (EGEMOB) Başkanı Sabri Baltaş, “Pandemi nedeniyle ulusal ve uluslararası arenada şartlar sürekli değişti. Bu karmaşanın içinde düzenlenecek fiziki fuarın sektöre ilaç gibi geleceğini söyledik. Bize inananlarla Fuar İzmir’de tarihi bir başarı yakaladık. Katılanlar, kazandı. Ticaret bazen cesaret işidir. Bu cesareti gösteren arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum”dedi.

KATILDIĞIMIZA DEĞDİ, KATILMAYANLAR DÖVÜNDÜ

Ofis ve İş Mobilyacıları Sanayici İş Adamları Derneği (OFİSMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Hepkafadar, “Acabalarımız olmasına rağmen MODEKO er meydanına çıktık. İyi ki çıkmışız. İyi ki tüm zorluklara rağmen bu fuar düzenlenmiş. Katılanlar kazandı, katılmayanlar kaybetti. Katılamayanların çok büyük pişmanlık duyacağından eminim. İnanılmaz derecede yabancı müşteri var. Yabancı müşterilerin her şeyden önemlisi niteliği çok yüksek. Hedef ziyaretçimizin çok üzerinde bir ziyareti yaşıyoruz.  Dernek üyelerimizden önemli iş bağlantılarına imza atanların olduğunu biliyoruz”dedi.

DÜŞÜNDÜĞÜMÜZÜN ÇOK ÖTESİNE GEÇTİK

Ege Mobilya ve Sanayici İş Adamları Derneği (EMODER) Yönetim Kurulu Üyesi Engin Çakmak, “EMODER Üyesi 15 firma ile birlikte katıldık. Belki iş yaparız düşüncesiyle Fuar İzmir’e geldik. Beklediğimizin çok üzerinde bir başarı yakaladık. EMODER Üyelerimizin tamamına yakını katılımdan memnun. Pandemi döneminde bu kadar çok ve nitelikli ziyaretçinin gelebileceğine dahi ihtimal vermiyorduk. Ama geldiler, gördüler ve ciddi siparişler verdiler. Katılan arkadaşlarımız ve Efor Fuarcılık kentimiz, bölgemiz ve ülkemizin ekonomisine önemli bir katkı sağladı. Bu organizasyona omuz veren her kişi ve kuruma teşekkür ediyorum”şeklinde konuştu.  

Lucente Mobilya’nın sahibi Serkan Şanlı, “Modern makine parkurumuz tecrübeli kadromuzla nihai tüketicilerin ev mobilyası ve dekorasyon alanında yaşam sürecine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Fuar katılımımızla sürekli değişen tüketici talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda ürün dizaynını ve çeşidini geliştiriyoruz. MODEKO 2021 bizim açımızdan başarılı geçti”.

Zell Mobilya'nın sahibi Kadir Özenen, “Ulusal bir marka haline gelmiş olan markamızı uluslararası pazarlardada kaliteli bir marka haline getirme hedefiyle MODEKO’ya katıldık. Eskişehir’den geldik katıldık. Modellerimiz büyük ilgi gördü. Fuar hedeflerimizin üzerinde iyi geçti”şeklinde konuştu.  

Koltex Mobilya’nın sahibi Mehmet Karaçöl, “Ürünlerimizi, insanların yaşam alanlarında geçirdikleri zamanları güzelleştirmek için tasarlıyoruz. Salgın döneminde evinde fazla zaman geçiren müşterilerimizin taleplerini dikkate alarak özel koleksiyonlara imza attık.  Türkiye ve dünyadan gelen alım heyetleri ürünlerimize büyük ilgi gösterdi. Önemli bağlantılar sağladık. Pandemi döneminde bu kadar ziyaret olacağını düşünmüyorduk. MODEKO 2021’e nitelikli alım heyetleri ve ziyaretçilerin ilgi gösterdiğini yapılan iş bağlantılarından görebiliyoruz”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.