Katar'dan 18,8 Milyar Riyallık 55 Proje!

Katar'dan 18,8 Milyar Riyallık 55 Proje!

Katar Bayındırlık Bakanlığı 2019 yılı içerisinde yol ve altyapı projeleri için 18,8 milyar riyal ödenek ayırdı. Katar'da bu bütçeyle toplam 55 proje hayata geçirecek.

A+A-

Katar Bayındırlık Bakanlığı (Ashghal) Başkanı, bu yıl için 18,8 milyar riyal değerine sahip 55 yeni yol ve altyapı projesi planladığını duyurdu.
 
Ashghal Yol projeleri Bölüm Başkanı 2019 yılında 15,8 milyar değerinde 32 projenin mevcut ve yeni kurulacak alt bölgelere hizmet vermek için bununla birlikte 3 milyar değerinde 23 yeni yol projesinin ise karayollarının geliştirilmesi için planlıyor. Ayrıca, Ashghal’ın halihazırda içlerinde Al Wukair, Al Kharaitiyat, Izghawa, Al Ebb, Leabaib, Al Foroush, kuzey Al Nisiriyah, batı Al Mashaf ve Muaither bölgelerinin yer aldığı 10 bölgede 16.000 alt bölgeye hizmet verecek 6,5 milyar değerinde 14 projeye devam ettiğini kaydetti.
 
Ticaret Bakanlığı blogunda yer alan habere göre, Ashghal Başkanı, gerçekleştirecekleri projeler konusunda şeffaflığa önem verdiklerini, firmaların planlama yapabilmesi ve hazırlıklı olmasını sağlamak için gelecek proje planları hakkında önceden bilgilendirme yapacaklarını kaydetti.
 
Ashghal Teknik Ofis Yöneticisi, özellikle yerel küçük ve orta ölçekli firmalara destek olmanın öncelikleri arasında bulunduğunu kaydetti. Buna göre, 2017 yılında faaliyete geçen Ta’heel sistemi yerel üretimi bulunan malzemelere öncelik verilmesini teşvik ettiğini ve bu zamana kadar 141 adet lisans almış yerel ürün temin eden 104 firmanın bu sistem kapsamında akredite edildiğini kaydetti.
 
Ashghal, yerli ürün kullanımı teşvik için malzeme onay komitesi tarafından yönetilen önceden onaylanmış bir satıcı listesi hazırlamıştır. Bu şekilde, kullanılacak malların onayı hızlandırılmış ve önceden planlama yapılıp, devam eden projelerde gecikme yaşanmasının önüne geçilecek.
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.