Karşıyaka'da Plan Notu Yeniden Yürürlükte

Karşıyaka'da Plan Notu Yeniden Yürürlükte

Geçtiğimiz sene Karşıyaka belediye meclisi kararıyla yürürlükten kaldırılan plan notu Karşıyaka ve Büyükşehir belediyesinin onayıyla yeniden yürürlüğe girdi. 1993'ten beri yürürlükte olan plan notu belli emsallerde inşaat alanı aynı kalmak şartıyla 8 kata

A+A-

İlçede 1993 yılından bu yana uygulanan, ‘Emsale göre, 4 katla 8 kat arasında bina yapılabilmesine’ olanak sağlayan imar planı notu, geçen yıl, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Türksoy’un verdiği önergeyle, meclis kararıyla kaldırıldı. Gerekçe olarak da bu notun uygulanabileceği alanın kalmaması, inşaatların bitmesi gösterildi. Plan notunun uygulandığı bölgelerde izin verilen kat sayısı 4’e düştü.

Kararla vatandaşların mağdur edildiğini belirten Karşıyaka Belediye Meclisi’nin başta imar komisyonu üyeleri olmak üzere CHP’li meclis üyeleri, eski plan notunun yeniden uygulanması için meclise önerge verdi. Bu önerge önce Karşıyaka Belediye Meclisi’nden, ardından da Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Böylece geçen yıl alınan karar yürürlükten kalktı, 1993’te yürürlüğe giren eski plan notu yeniden uygulamaya konuldu. Karar mağduriyet yaşanan kesimlerde sevinçle karşılandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.