Karşıyaka'da Emsal Artışı İçin Düzenleme Yaptık, Büyükşehir Reddetti

Karşıyaka'da Emsal Artışı İçin Düzenleme Yaptık, Büyükşehir Reddetti

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, ağır ve orta hasarlı binaların dönüşümü için parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışı için düzenleme yaptıklarını ancak Büyükşehir Belediyesi'nin reddettiğini söyledi.

A+A-

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 30 Ekim Depremi’nin ardından belediye meclisi kararı aldıkları ancak büyükşehir belediyesi tarafından reddedilen “emsal artışı” konusu üzerinden mağdur bir vatandaş ile sosyal medyada konuyu tartıştı.

Başkan Tugay, deprem sürecinde evi zarar gören ve emsal artışı konusuna tepki gösteren @meltemdgs isimli sosyal medya kullanıcısı ile giriştiği diyalogda süreci anlattı.

Diyalog şöyle:

@meltemdgs: Bayraklı Belediyesi, emsali aldı. Karşıyaka Belediyesi neyi eksik yapıyor yada yapamıyor? Biz kiralarda ev sahiplerinin fahiş zamları ile uğraşırken rahat uyuyabiliyor musunuz merak ediyorum.

Cemil Tugay: Bu ifadeniz çok üzücü ve haksız. Gerçekten bilmeden konuşuyorsunuz. Geçmiş meclis kararlarımıza bakın. Biz de emsal artışı kararı aldık ama Büyükşehir onaylamadı. Bayraklı dışında hiçbir yerde onaylanmadı. Nedeni depremde Bayraklı’da binaların yıkılımış olması ve daha fazla hasarlı bina olması. Yani bizim yaptığımız hiçbir eksik yok. Yaşananlar ve içinde bulunan şartlar bu sonucu doğurdu.

Ev fiyatlarında fahiş zamlar sadece Karşıyaka’da olsaydı ve bu durumda oluşan mağduriyetin sorumlusu biz olsaydık emin olun çok üzülürdüm ve elbette vicdanım rahat uyuyamazdım. Ama kentsel dönüşüme devlet desteği istediğimiz, rezerv alan önerilerindebulunduğumuz yazılarımza cevap dahi vermeyen hükümeti, bakanlığı düşününce aynı soruyu ben onlara sormak isterdim. Yazdığımız resmi yazıya cevap dahi vermeye dahi tenezzül etmeyen insanların umrunda olur mu? Olmaz. Size de yazık, bize de… Acı ama gerçek bu.

@meltemdgs: Doğru siz haklısınız, biz haksızız.

Cemil Tugay: Beni suçlamanız haksız. Şikayetinizde haklısınız. Ama yanlış insanları itham ediyorsunuz. Kira artışları her yerde oldu.Nedeni enflasyon ve ev fiyatlarının aşırı yükselmesi. Kentsel dönüşüme biz engel olmuyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz ama ne yetki ne de kaynak bizim yetkimizde değil. Yani haksızlık sizin ve bizim dışımızda.

@meltemdgs: Benim derdim kira artışı değil. Onunla uğraşıyoruz ayrı… Emsalin olmaması… Bayraklı’da 100 evin dönüşmesi, Karşıyaka’da 550 evin dönüşmemesi…

Cemil Tugay: Sizin ve sizinle aynı mağduriyeti yaşayan tüm vatandaşlarımız için gerçekten üzgünüm. Yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Ama asıl çözüm makamı olan hükümet insanları görmezden geliyor. Kentsel dönüşüm için insanlara destek olunması, kaynak sağlanması gerekiyor.

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum