Karşıyaka Kentsel Dönüşüm Ormanına İlk Ağaçlar Dikildi

Karşıyaka Kentsel Dönüşüm Ormanına İlk Ağaçlar Dikildi

Karşıyaka Kentsel Dönüşüm Ormanı’nda ilk fidanlar dikildi. Oturma ruhsatı karşılığında Karşıyaka’lı müteahhitlerden alınan bin 500 ağaç törenle ekildi. 70 dönümlük alanda toplamda 70 bin ağaçlık orman kurulacak.

A+A-

Karşıyaka Belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği (KAMDER) başkanı Niyazi Gültekin ve Karşıyaka Müteahhit ve İş Adamları Derneği (KAMİAD) başkanı Zeki Yüksel tarafından imzalanan protokol ile haziran ayında, ilçe genelinde faaliyet gösteren inşaat firmalarının desteği ile ‘Kentsel Dönüşüm Ormanı’ projesini başladı. O tarihten itibaren, inşaat firmaları, yaptıkları her yeni daire başına en az iki zeytin fidanı bağışladı ve belediye tarafından bu fidanlarla Mustafa Kemal Mahallesi’nde ‘Kentsel Dönüşüm Ormanı’ kuruldu.

karsiyaka-kentsel-donusum-ormani-nerede.jpg

1.500 ZEYTİN AĞACI DİKİLDİ

Kentsel Dönüşüm Ormanı’nda bugüne kadar bin 500 fidan toprakla buluştu. Dün de Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Niyazi Gültekin, Karşıyaka Müteahhit ve İşadamları Derneği Başkanı Zeki Yüksel, meclis üyeleri, muhtarlar ve ailelerin katılımı ormandaki ilk fidanlar dikildi.

huseyin-mutlu-akpinar-001.jpg

BİNA DİKİYORSAK AĞAÇ DİKMEYİ DE BİLMELİYİZ

Başkan Akpınar “Kentler dönüşüyor yenileniyor ve ister istemez beton yığını haline geliyor. Bir karar verdik; bina dikiyorsak ağaç dikmeyi de bilmeliyiz dedik. İnşaat sektöründeki firmalarımız ile her daire başına iki fidan dikerek bu güzel alanın oluşmasına imkan tanıdık. Umarım yıllar içinde burası bir ormana dönüşecek. Bu projenin tüm ilçelere hatta Türkiye örnek olmasını diliyorum” dedi.

niyazi-gultekin-001.jpg

TÜRKİYE’YE ROL MODEL OLMALI

Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Niyazi Gültekin “Karşıyaka Belediyesi birçok projesiyle Türkiye’de rol model oldu. Belediye başkanımız Hüseyin mutlu Akpınar bize bu projeyi sunduğunda hiç düşünmeden kabul ettik. Çünkü kendisi bize bir ağaç dikebilmeyi, bir orman kurabilmeyi vaat etmişti. Şimdi bu ormandaki ilk ağaçlarımızı dikiyoruz. Bu projenin diğer belediyelere de örnek olması gerekiyor. Bütün belediyeler bu projeyi hayata geçireceğini düşünsenize. Binlerce yeni ormanımız ve ağacımız olur. Yeni nesillere yemyeşil bir ülke bırakırız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.