Karaburun'da 349 Hektarlık Alan Yapılaşmayı Bekliyor

Karaburun'da 349 Hektarlık Alan Yapılaşmayı Bekliyor

Özel Çevre Koruma Alanı ilan edilen Karaburun'un üst ölçekli planları askıya çıktı. Planlara göre ilçede 622 hektarlık alan turizm-ticaret-konut kullanımına açıldı. 273 hektarlık alan yapılaşırken 349 hektarlık alan yapılaşmayı bekliyor.

A+A-

İzmir Karaburun ilçesi 1/25.000 ölçekli nazım imar planı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı. Üst ölçekli imar planında bölgedeki yapılaşma oranları da ortaya çıktı.

Planlara göre Karaburun'da turizm-ticaret-konut alanları için 622 hektarlık alan ayrıldı. Bu alanın yüzde 44'ünde yapılaşma tamamlanırken yüzde 66'sı yapılaşmayı bekliyor. Yani 349 hektarlık alana konut, turizm ve ticari alan inşa edilebilecek.

Plan açıkla raporunda şu bilgilere yer verildi;

Gerek kentsel ve gerekse kırsal yerleşmelerde düzenlemesi yapılmış mevcut konut alanlarının büyüklüğü yaklaşık 284 hektar olup, toplam alan içinde %0,64’lük yer tutmaktadır. Planda düzenlenmiş kentsel-kırsal konut gelişme alanlarının toplam büyüklüğü ise 325,5 hektar olup, toplam içinde %0,73’lük orana sahiptir.

Planlama alanı genelinde turizm-ticaret-konut karma kullanımlı alanların toplam alansal büyüklüğü yaklaşık 622 hektar olup toplam alan içinde %1,4’lük yer tutmaktadır. Bu alanların yaklaşık %44’lük bölümünün yapılaştığı, %66’lık bölümünün ise yapılaşmamış, planlı ve boş alan durumunda olduğu tespit edilmiştir. Bu alanlardaki planlı boşluklar genel olarak yapılaşmalarla iç içe bulunmaktadır.

Planlama alanı içinde bulunan turizm-ticaret-konut karma kullanımlı alanlar dışındaki çalışma alanlarının toplam büyüklüğü yaklaşık 34 hektar olup, toplam alan içinde %0,08’lik yer tutmaktadır. Özellikle kıyı kesimlerinde, yazlık konutların yoğunlaştığı, turizm gelişmesinin destekleneceği bölgelerdeki karma kullanım alanları içinde alt ölçekli plan kararlarıyla belirlenecek olan ticaret kullanımlarıyla bu oran artacaktır.

Plandaki tek sanayi tesisi Mordoğan Çatalkaya mevkii Karayolu güzergâhı üzerinde yer alan 1,32 ha genişliğindeki hazır beton fabrikasıdır.

karaburun.png

1/25.000 ölçekli nazım imar planı içinde en geniş yer tutan arazi kullanım kararları, orman alanları, mera alanları, doğal karakteri korunacak alanlar, tarım alanları ve zeytinlik alanlardır. Toplam büyüklüğü 42.036 hektara ulaşan bu alanlar, toplam alan içinde yaklaşık %95’lik yer tutmaktadır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.