Karabağlar'da 6 Mahallenin İmar Planı Onaylandı

Karabağlar'da 6 Mahallenin İmar Planı Onaylandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karabağlar'ın 6 mahallesinin imar planlarını hazırlayarak onayladı. 540 hektarlık alan için yapılan imar planında 11 kata kadar imar izni verildi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, Karabağlar’da 6 mahalleyi kapsayan imar planı için onay verildiğini açıkladı.

Önceki yıllarda riskli alan ilan edilen 540 hektarlık bölge içinde kalan Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem, Umut mahallelerini ilgilendiren gelişme kapsamında yapılacak binalarda ticari mekanlar da bulunacak.

Ticaret ve konut alanlarında zemin artı 11 kata kadar izin verilirken sadece ticaret alanlarında en fazla 2 katlı yapıların inşa edilmesine onay verildi.

11 KATLI BİNA YAPILABİLECEK!

Gelinen süreçte yeni ilanda, ‘Bu kapsamda;6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca söz konusu alana ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına ilişkin yapılan itirazlar reddedilmiş ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları ve Plan Açıklama Raporunda sehven yazılan Yençok: Serbest ifadeleri Konut ve Ticaret+Konut Alanlarında E:2.40, Yençok: Zemin+11 kat ile Ticaret Alanlarında E:1.00, Yençok:2 Kat olarak düzenlenerek 13.07.2019 tarihinde Bakanlığımızca (Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü) re'sen onaylanmıştır’ ifadeleri yer aldı.

Planların, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 1. kat Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü ilan panosunda ve internet sayfasında 1 ay süreyle eş zamanlı olarak askıya çıkarıldığı belirtildi.

İlçede yer alan 540 hektarlık bir kısım riskli alan ilan edilmiş bölge içinde kalan Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem, Umut Mahalleleri sınırlarını kapsayan 74,34 hektarlık alan için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan teklifi, bakanlık tarafından 2018 yılında onaylanmıştı.

Planların, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 1. kat Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü ilan panosunda ve internet sayfasında 1 ay süreyle eş zamanlı olarak askıya çıkarıldığı belirtildi. İlçede yer alan 540 hektarlık bir kısım riskli alan ilan edilmiş bölge içinde kalan Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem, Umut Mahalleleri sınırlarını kapsayan 74,34 hektarlık alan için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan teklifi, bakanlık tarafından 2018 yılında onaylanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.