Karabağlar Yeni İmar Planları Belediye Meclisinden Geçti

Karabağlar Yeni İmar Planları Belediye Meclisinden Geçti

Karabağlar 4. Etap imar planları belediye meclisinde oy birliği ile onaylandı. Selvitopu, "Parsel bazında yeni otopark yönetmeliğe uygun plan notları getirilirken, binaların yeni imar mevzuatına uygun bir şekilde bir araya gelerek 10-15 kat olması hedefle

A+A-

Karabağlar Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlığı’nda yapıldı. Mecliste 4. Etap İmar Planı uygulamaları da meclis üyeleri tarafından “oy birliği” ile geçerek planlama ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

2 BİN HEKTARLIK ALANIN İMAR PLANI ONAYLANDI

Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahalleleri’nde riskli alan da dahil ilçedeki yaklaşık 2 bin hektarlık bir alanın imar planlarının tamamlandığını belirten Başkan Muhittin Selvitopu,  “Belediyemiz örnek bir çalışmayı tamamlamış oldu. Bu planlamayı yapmamızdaki amaç gelecek kuşaklara karşı temel görevimiz olmasındandır. Bunun tarihi yönü olması da budur. Bunları yapmazsanız kenti geleceğe taşıyamazsınız. Bunun bizim tarafımızdan yapılması da ayrıca gurur tablosudur. Türkiye’deki örnek uygulamayı Karabağlar Belediyesi olarak gerçekleştirdik. Kimse bu işlere cesaret edemez. Bunlar zor iştir. Ama biz cesaret ettik ve tamamladık. Tüm imar planlarını oy birliği ile meclisten geçiren CHP ve AK Partili meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bu planların Karabağlar’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Son olarak bu planlamalarda zamanla eksikler olabileceğinin altını çizen Başkan Selvitopu, eksikler oldukça belediye meclisi gerekli çalışmaları yapacaktır" diye konuştu.

 YENİ PLANLARDA NE GİBİ ÇALIŞMALAR YAPILDI?

Yenilenen imar planları sayesinde vatandaşların yeşil alan, okul, sağlık ocakları, otoparklar, geniş yollar gibi rahat yaşayabilecekleri, temel ihtiyaçlarını karşılayacakları çalışmalar yapıldı. Parsel bazında yeni otopark yönetmeliğe uygun plan notları getirilirken, binaların yeni imar mevzuatına uygun bir şekilde bir araya gelerek 10-15 kat olması hedeflendi. Yine vatandaşların talepleri göz önünde bulundurularak ana akslara ticaret fonksiyonları getirildi. Kısaca Karabağlar’ın yaşanabilir bir şehre dönüşmesi, sağlıklı çevreler oluşturulması için gerekli olan planlamalar yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.