Kantinciler Kira Desteği Bekliyor

Kantinciler Kira Desteği Bekliyor

Pandemi sürecinde okulların kapanması ile beraber en çok etkilenen meslek gruplarından biri de kantinciler oldu. Ev ve işyeri kiralarını ödeyemeyecek duruma gelen kantinciler kira desteği bekliyor.

A+A-

Kovid-19 salgını sürecinde, en fazla olumsuz etkilenen iş kollarından birisi de kantinciler oldu. Kamtinciler Mart ayından itibaren okulların kapanması sebebiyle iş yapamadıklarını, okulların kapalı olmasına rağmen bağkur pirimlerini ve kiralarını ödediklerini, devlettin kantinci esnafı için destek sağlamadığını ve gündemde de herhangi bir teşvik paketi ve primi olmadığını dile getiriyor. 

Kantin-iş Sen. Genel Başkanı Okan Fırat, “31 Ağustos’ta Ankara’da yaptıkları basın açıklamasının ardından, sesimizi gerek ulusal basında gerek yerel basında ve her platformda duyurmaya kararlı olduklarını Kantin İşletmecilerinin mağduriyeti bir an önce giderilmelidir. Taleplerimize bir an önce cevap verilmelidir” diye konuştu. 

Kovid-19 salgını sürecinde Eğitim-Öğretime ara verilmesi sebebiyle 6 aydır iş yapamayan kantinci esnafı birikmiş iş yeri ve ev kirasını, elektrik, su, ısınma, vergi ve işçi ücretini, Bağ-kur, SGK ve diğer borçlarını ödeyemeyecek hale geldi. 

Ordu Kantin İş-Sen Ordu İl Başkanı Haluk Çapa, yazılı bir mesajla “2020-2021 eğitim-öğretim yılında belirsizlik devam ederken işletmelerimizden kira alınmamasını talep ediyoruz. Esnaf kan ağlıyor. Devletimiz kantinci esnafına sahip çıkmalıdır” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.