Kanal İstanbul'un Temeli Ne Zaman Atılacak?

Kanal İstanbul'un Temeli Ne Zaman Atılacak?

Uzun süredir beklenen Kanal İstanbul projesinin temelinin atılacağı tarih belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, törenin açılışında yaptığı konuşmada Kanal İstanbul projesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

A+A-

Türkiye'nin bütün ulaşım ağlarında olduğu gibi deniz ulaşım ve taşımacılığında da zamanında uyguladığı önlemlerle kriz sürecini başarılı bir şekilde yönettiğine dikkat çeken Adil Karaismailoğlu, "Üretim sistemlerimizdeki kesintisiz çalışmayla tüm ulaşım modlarımızın da desteğiyle Mart 2021'de ülkemizin ihracatı yüzde 42 arttı. Bu oranın tüm zamanların en yüksek rakamı olduğunu vurgulamak isterim" açıklamasında bulundu. 

Karaismailoğlu, 1930'lu yıllarda İstanbul Boğazı'nı kullanan gemi sayısının senede yalnızca 3 binken, günümüzde senede 43 bini aşkın geminin geçtiğine vurgu yaparak, 2050 yılında bu rakamın yükseleceğini ve 78 bine ulaşacağını öngördüklerini dile getirdi. Karaismailoğlu, şunları kaydetti: 

"Dünya ticaretinde güçlü bir alternatif lojistik merkez olma hedefimizin öncelikli adımı olan Kanal İstanbul'un da 26 Haziran'da, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ilk köprüsünün temelini atacağız. Geleceğimizi tasarlayan stratejik bir hamle ve kelimenin tam anlamıyla vizyon projesi olan Kanal İstanbul ile ana amacımız, lojistik üs konumuna getireceğimiz ülkemizi, hem bölgesindeki hem de dünyadaki ticaret ve ulaşım yollarında söz sahibi ülke yapmak. İşte bu kadar net, bu kadar değerli bir hedefe hep birlikte yürüyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.