Kanal İstanbul'un Etüt İhalesi Sonuçlandı

Kanal İstanbul'un Etüt İhalesi Sonuçlandı

Türkiye'nin en büyük inşaat projesi olan Kanal İstanbul'da ilk adım atıldı. Kanal İstanbul'un etüt projesi ihalesi gerçekleşti. ihaleyi, 34 milyon 990 milyon TL teklif veren Yüksel Proje kazandı.

A+A-

Hükümetin yıllardır ‘Çılgın Proje’ olarak dillendirdiği Kanal İstanbul’un etüt projesi için açılan ihale tek firmanın katılımıyla yapıldı. Ulaştırma ve Denizcilik Bakam Ahmet Arslan’ın 3 Temmuz 2017’de sözleşmesinin imzalandığını duyurduğu proje etüdü için yapılan ihaleyi 34 milyon 990 milyon TL bedelle Yüksel Proje Uluslararası A.Ş aldı.

HER DEV PROJEDE VARLAR

İhale öncesinde Yüksel Proje ve onunla bağlantılı iki firmanın daha dosya aldığı ancak ihaleye sadece Yüksel Proje’nin katıldığı ortaya çıktı. Kanal İstanbul gibi dev bir projenin etüt ihalesinin tek firma ile gerçekleştirilmesi mevzuata uygun olmasına karşın tartışılacak bir durum. Daha önce Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul metroları, Ordu-Giresun Havaalanı, Bursa Atıksu Arıtma Tesisleri’nde de proje danışmanlık hizmeti ihalelerini alan Yüksel Proje, üç katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin de proje etüt ve mühendislik hizmetleri ihalesini kazanmıştı. Şirket, Kanal İstanbul için 1 yıl süre ile etüt danışmanlık hizmeti verecek. Yüksel Proje, aldığı ihale kapsamında, çevresel mühendislik ve ÇED etki analizi, geoteknik, jeolojik, hidrojeolojik, jeofizik çalışmaları ile kanal kesiti ve kesin güzergâhını belirleyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.