Kanal İstanbul Güzergahındaki Arazilerin Ne Kadarı İmara Açıldı?

Kanal İstanbul Güzergahındaki Arazilerin Ne Kadarı İmara Açıldı?

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Kanal İstanbul güzergahındaki arazilerin yapılaşmaya açılması konusunu TBMM gündemine taşıdı. Antmen, kanal istanbul güzergahındaki arazilerin ne kadarının imara açıldığını sordu.

A+A-

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Kanal İstanbul güzergahında bulunan arazilerle ilgili çeşitli bilgilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Antmen, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soruları:
1 – 2010 Ocak ila 2020 Temmuz tarihleri arasında “Kanal İstanbul” güzergahında bulunan tarım arazilerinin ne kadarının statüsü değişmiştir? Değişen bu alanların yeni statüleri ne olmuştur? 

2 - Kanal İstanbul güzergahında 2010 Ocak ila 2020 Temmuz tarihleri arasında arsa ve arazi alan kaç kişi bulunmaktadır? Bunların kaçı Türk vatandaşı, kaçı yabancı uyrukludur? Alinan arazilerin satış anındaki değerleri ne kadardır? 

3 - Kanal İstanbul güzergahında 2010 Ocak ila 2020 Temmuz tarihleri arasında arsa ve arazi alan kaç tüzel kişilik bulunmaktadır? 

4 - 2010 Ocak ila 2020 Temmuz tarihleri arasında “Kanal İstanbul” güzergahında bulunan tarım arazilerinin ne kadarı turizm ve ticaret alanı olmuştur? 

5 - 2010 Ocak ila 2020 Temmuz tarihleri arasında “Kanal İstanbul” güzergahında bulunan tarım arazilerinin ne kadarı imara açılmıştır? 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.