Kanal İstanbul Geçiş Ücreti Ne Kadar Olacak?

Kanal İstanbul Geçiş Ücreti Ne Kadar Olacak?

2020'de ihalesi yapılması planlanan Kanal İstanbul'un geçiş ücretleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından toplanacak ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkisine verilecek. Kanal İstanbul geçiş fiyatlarını yönetmelik ile Ulaştırma Bakanlığı belirlenecek.

A+A-

Bu yıl içinde yapılacak ihale için geri sayım devam ederken; Çevre ve Ulaştırma Bakanlıklarının koordinesinde AK Parti grubu yasa teklifi hazırlığına başladı.

GEÇİŞ ÜCRETİ NE OLACAK?

Teklif taslağına göre; su yolunun yapımı, yapım usullerinin belirlenmesi, işletilmesi, işletme hakkının devredilmesi, seyir emniyeti ile geçiş ücretlerinin belirlenerek toplanması Ulaştırma ve Altyapı, imar ve kentsel tasarım projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın  yetkisine verilecek. 

Proje alanında bulunan taşınmazların kamulaştırılmasına ilişkin iş ve işlemleri yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sürdürecek. Gemilerin geçiş ücretleri ile ücretsiz geçiş izinleri; trafik yoğunluğu, geminin ve yükün cinsi, sosyal ve ekonomik faktörlere göre ulaştırma bakanlığı tarafından, yönetmelikle belirlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.