Kanal İstanbul ÇED Raporu Doğrultusunda Yapılacak

Kanal İstanbul ÇED Raporu Doğrultusunda Yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'daki Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun 200 bilim insanının desteğiyle hazırlandığını belirterek 'Kanal İstanbul için adımlar ÇED raporu doğrultusunda atılacaktır" dedi.

A+A-

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu'nda müsilajla mücadele çalışmalarıdahilinde bilgi vermesinden sonra milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili bir soruya, "Kanal İstanbul, evet yapılacak. ÇED raporu 200 bilim insanımızla hazırlandı. Kanal İstanbul'daki adımlar bu ÇED raporu doğrultusunda atılacaktır. Ne su kaynaklarına zarar verecek ne ekolojik yaşama zarar verecek adımlara biz de müsaade etmeyiz." şeklinde cevap verdi.

Bakan Murat Kurum, Marmara Denizi'ni kuyumcu hassasiyetiyle yönetmek amacıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi: "Gerek karasal kirleticiler, gerek deniz kökenli kirleticilerin hepsini takip edeceğiz, etmek zorundayız. Marmara Denizi'nin foseptik gibi kullanılmasını istemeyen başta biziz, buna da müsaade etmeyeceğiz." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.