Kanal İstanbul 2025'te Açılacak! Maliyeti 15 Milyar Dolar

Kanal İstanbul 2025'te Açılacak! Maliyeti 15 Milyar Dolar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Kanal İstanbul projesinin 2025 yılına kadar tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. Bakan Turhan proje maliyetinin 15 milyar dolar olduğunu ifade etti.

A+A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan 2010 yılından bu yana Türkiye'nin en uzun soluklu konuşulan projesi olan Kanal İstanbul hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Kanal İstanbul'un maliyetinin 15 milyar dolar olduğunu açıkladı. 

Bakan projenin yap işlet devret ile yapılacağını devletin kasasından hiç para çıkmayacağını belirtiyor.

‘KANALIN YERİ BELLİ’

Cahit Turhan Kanal İstanbul sürecinde ÇED aşamasıyla ilgili son değerlendirmelerin yapıldığını söyledi. Turhan, “Proje kapsamında inşa edilecek kanalın yeri belli.

Kanal boyunca etrafındaki deniz yapıları, liman yapıları, iskeleler ve ticari alanlar, bunların hepsi ayrıntılı şekilde hazırlandı, tamamlandı. Biz bunu imar planlarına işlenmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ilettik.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kanalın etrafında oluşacak diğer şehir planlarını 1/100.000 ölçeğinde tamamladı. Bunun ÇED aşamasıyla ilgili son değerlendirmeler yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.