Kamu Bankalarından Düşük Faizli Arsa Kredisi!

Kamu Bankalarından Düşük Faizli Arsa Kredisi!

Son dönemde arsa yatırımlarına ilgi arttı. Kamu bankaları da arsa alacak yatırımcılara düşük kredi faiz oranları sunmaya başladı. İşte arsa kredisi ile ilgili tüm detaylar...

A+A-

En uygun arsa kredisi veren bankalar 2020 yılında arla, tarla, bağ ve bahçe alımına finansman sunuyor. Banka, arsa kredisi faiz oranları ise düşük maliyetli krediye ulaşmak isteyen herkesi, hayallerinin arsasına bir adım fazla yaklaşıyor. Bankaların taksitli arsa kredileri limiti ise banka özelinde değişiklik gösteriyor. Arsa yatırımı yapacak olan vatandaşlar kredi kullanmak istediklerinde hemen hemen her bankadan özel kredi kullanabilirler. Devlet bankaları ile özel bankalar arsa kredisi, katılım bankaları ise arsa finansmanı kapsamında müşterilerinin taleplerini karşılayabilirler.

Arsa Kredisi (İpotekli)

Ziraat Bankası arsa finansmanı alınabilecek arsa belediye sınırları içerisinde ve imarlı olması şartıyla verilen bir kredi oluyor. Yani banka sadece imarlı arsaya ipotek koyar. Bazı olağan dışı durumlarda bankanın başka bir teminat istemesi de mümkün olabilir fakat her zaman ilk seçenek imarlı arsadır. Ziraat Bankası, arsa kredisi alacak olan müşterilerine 60 aya kadar uzanan vade seçeneklerini sunar. Kredi kullanım oranı ise diğer bankalarda olduğu gibi ekspertiz değerinin yüzde 50'si oluyor. Yani, ekspertiz değerinin yarısını banka finansman olarak sağlar. Alınabilecek minimum kredi tutarı 5.000 TL, maksimum kredi tutarı ise 500.000 TL'dir. Ziraat Bankası tarafından belirlenen arsa kredisi hizmet ücretleri:

Kredi tahsis ücreti: Yüzde 0.5
Ekspertiz tutarı: 415 TL,
İpotek tesis tutarı: 118 TL oluyor.

Bunların yanı sıra Ziraat Bankası bireysel kredi kullanan müşterilerine anlaşmalı olduğu Hayat Sigortaları fırsatları sunuluyor. Sigortadan faydalanabilecek bireyler için hizmet ücretleri kişinin yaşına, cinsiyetine ve alacak olduğu kredi tutarına göre değişiyor. 12 aydan 36 aya kadar uzanan vade sürecinde Ziraat Bankasının tahsis ettiği faiz oranı ise yüzde 1.00 olarak belirlenmiştir. Başvurular eksiksiz belgeler ile şubelerden gerçekleşiyor.

Arsa Kredisi Kredi Kullanım Oranları

Arsa kredisi veren bankaların kullanım oranları bankadan bankaya göre değişiyor. Ancak oranlar genel olarak yüzde 45 - yüzde 60 arasında değişiklik gösterebiliyor. Bu sınırların üstüne çıkan bankalar mevcut olmakla birlikte sadece bu sınırlar dâhilinde kullanım veren bankalar da bulunuyor. Kullanım oranları alınacak olan arsanın ekspertiz (uzman incelemesi) değeri üzerinden hesaplanır. Yani, arsa kredisi alacak olan birey, yüzde 55 oranında kullanım veren bir banka üzerinden kredisini aldığında arsanın ekspertiz değerinin sadece yüzde 55'ini TL karşılığı alabiliyor.

Örnek vermek gerekirse; 100.000 TL'lik bir arsa için 55.000 Türk Lirası kredi kullanılabilir. Bunların yanı sıra arsa kredisi vadeleri de bankadan bankaya değişiklik gösterebilen bir unsurdur. Burada alt sınır 36 ay oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.