Kamu Bankaları Konut Kredisi Faizlerini 0,64'e Düşürdü! 1 Yıl Taksit Ödeme Yok

Kamu Bankaları Konut Kredisi Faizlerini 0,64'e Düşürdü! 1 Yıl Taksit Ödeme Yok

Bakan Albayrak'ın açıkladığı 3'lü kredi paketinde konut sektörüne yönelik yeni teşvikler bekleniyor. Edinilen bilgiye göre henüz taslak aşamasında olan destek paketine göre kamu bankaları 0,64 faiz, 1 yıl taksit ödemesiz ve 15 yıl vadeli konut kredisi imk

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklayacağı 3'lü destek paketi ile ilgili taslak bir çalışma ortaya çıktı. 

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank sosyal hayatı destek kredi paketi, Tatil destek kredi paketi ve Konut kredisi paketi olmak üzere 3'lü destek paketi açıklayacak. 

Konut kredisi destek paketi ile kamu bankalarının sıfır konutlarda konut kredisi faiz oranlarının 0,64'e, İkinci el konut kredisi oranlarını da 0,74'e düşüreceği, vade oranlarını da 15 yıla çıkaracağı iddia edildi. Kamu bankalarının destek paketinden faydalananlar konut kredisi ödemelerini 1 yıl erteleyebilecek. 

KREDİ ŞARTLARI VE TAKSİTLERİ NE OLACAK?

Yeni (sıfır) veya ikinci el konut alımlarında tarihi düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkanı sunulacaktır. Bu avantajlı imkandan daha geniş kesimlerin faydalanabilmesi için kredi miktarı azami 500 bin TL ile sınırlı olacaktır. Kredi kullanımında %10 dan başlayan,  düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanabilecektir.  
 
Bu kapsamda sıfır/1. el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık %0,64 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacaktır.  
 
ornek-odeme-tablosu.png
 
Destek paketi başvurularının 1 hazirandan itibaren başlaması bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.