İZTO Seçimlerinin Favori Listesi: 28 Yıllık Saltanata Son Verdiler

İZTO Seçimlerinin Favori Listesi: 28 Yıllık Saltanata Son Verdiler

İzmir Ticaret Odası mühendislik grubunda 28 yıl görev yapan Akın Kazançoğlu ve ekibini yenmeyi başaran Sistem Grubu yeni bir saltanatın oluşmaması için 3 dönem kuralı getirdi. Meclis ve komite üyelerini ise alt meslek grupları ortak kararla seçecek.

A+A-

İzmir Ticaret Odası seçimlerinde en büyük rekabet 71. Mühendislik Grubu’nda yaşandı. 40 yıldır İzmir Ticaret Odası’nda yer alan ve birçok görevde bulunan Akın Kazançoğlu’nun ekibi, Necmi Okumuş önderliğindeki düzene karşı sistem mottosuyla yola çıkan sistem grubuna yenildi.

28 YILDIR TİCARET ODASI’NDAYDI

28 yıldır İzmir Ticaret Odası’nda meclis üyeliği ve meclis başkanlığı görevlerinde bulunan Akın Kazançoğlu geçtiğimiz dönem başkanlık seçimini kaybeden Ekrem Demirtaş’a yakınlığıyla da biliniyordu. Demirtaş’ın başkanlık yaptığı dönemde 15 yıl boyunca başkan yardımcılığı görevini de yapmıştı.

Akın Kazançoğlu’nun listesinde yer alan diğer isimler de uzun zamandır İzmir Ticaret Odası’nda bulunuyor. Levent Bendeş en az 14 yıldır görev yaparken Zafer Baştuğ ve Barış Sabancı da yıllardır Ticaret Odası'nda görev alıyor.

71-muhendislik-komitesi.jpg

KAZANANLARIN LİSTESİ

İzmir Ticaret Odası seçimlerinde Akın Kazançolğu’nun 139 oyuna karşılık 205 oy alarak seçimi kazanan sistem grubunda meclis üyesi olarak Necmi Okumuş, Yılmaz Şahin ve Seçkin Sekman seçildi. Komite seçilen isimler arasında ise Tolga Yücebaş, Doğan Sarıkaya, Aziz Baburhan ve Hüseyin Baran bulunuyor. Meslek komitesi yedek listesinde Nejat Toscalı, Didem Kısla, Hande Yurtseven, Servan Aydın, Ömer Küçümen, Mehmet Otman, Ali Fuat Bayındır isimleri yer aldı.

SALTANAT OLUŞMAMASI İÇİN 3 DÖNEM KURALI GETİRİLDİ

Genç ve sektörde aktif olarak çalışan isimlerden oluşan Sistem Grubu, 71 Mühendislik Komitesi’nde yeni bir saltanat oluşmaması için 3 dönem kuralı getirdi. Meclis üyeleri ve komite üyeleri 3 dönem görev yaptıktan sonra seçimlerde aday olamayacak. Asil komite üyeleri ile yedek komite üyeleri toplantılara beraber katılarak çoğulcu bir yönetim anlayışı ortaya konacak.

DÜZENE KARŞI SİSTEM

İnşaat mühendisleri, harita mühendisleri, yapı denetim kuruluşları, jeoloji mühendisleri, jeofizik mühendisleri elektrik elektronik mühendisleri gibi sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren sistem grubu tek bir çatıda birleşti. Sistem grubunda bireyler ‘ben adayım’ diye ortaya çıkamıyor.. Alt meslek grupları seçtikleri temsilciler sayesinde kendi adaylarını sunacak ve ortak bir kararla meclis üyesi ve komite üyesi için adaylar belirlenecek. Aday belirleme sürecinde her meslek grubunun temsilcisi bulunacak.

BASTONLU SEÇİM

Seçimin en dikkat çekici yönü ise Fuar İzmir’de gerçekleşen seçime bastonla gelip oy kullanan eski mühendisler oldu. Akın Kazançoğlu’nun ekibine destek olmak için gelen bastonlu mühendislerin desteği de kazanmaya yetmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.