İZODER'den 'Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü' açıklaması

İZODER'den 'Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü' açıklaması

Yalıtım bilincini Türkiye çapında yaygınlaştırmayı hedefleyen İZODER, ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ kapsamında yaptığı açıklamada; sağlıklı, güvenli ve konforlu bir yaşam için ses yalıtımının önemine dikkat çekti.

A+A-

Dünya çapında, insanların sağlık ve refahı için gürültü farkındalığını arttırmak amacıyla ilk kez 1996 yılında başlatılan ‘Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’ kapsamında bir açıklama yapan Isı, Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Levent Pelesen, ses yalıtımı konusunda bilinç oluşturmanın, İZODER olarak üstlendikleri bir sosyal sorumluluk hamlesi olduğunu belirtti.

 

Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER’in, yalıtım bilincini Türkiye çapında yaygınlaştırmak amacıyla faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünün altını çizen Levent Pelesen, “Üstlendiğimiz yalıtım konuları o kadar önemli ki, enerji verimliliği, çevresel etkiler ve iklim değişikliği gibi konuların yanı sıra, güvenli yapıların oluşumu ve konforlu, sağlıklı yaşam alanları ile yakından ilgili olmamızı gerektiriyor" diye konuştu.

Gürültünün insanlar üzerinde yarattığı sağlık sorunlarına değinen İZODER Başkanı Pelesen, şöyle konuştu; "Gürültü, ruhsal ve fiziksel açıdan sağlığımızı 35 kritik etki ile tahrip ederek, toplumsal uyum ve verimliliğimizde derin yaralar açıyor. Ayrıca çocuklarımızı hem fizyolojik, hem bilişsel, hem de duygusal açıdan olumsuz etkiliyor. Ses ve gürültü, sürekliliğine, dozuna ve kişilik özelliklerine bağlı olarak hepimizde farklı yoğunlukta etki yaratıyor. Gürültü kirliliğinin yıkıcı ve kalıcı etkileri göz ardı edilmemeli, alışma eğilimine kapılmamalı, kontrolsüz ses ve gürültü ile baş etmeyi önlemeyi başarmalıyız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.