İzmir'in İmar Yönetmeliği Yok!

İzmir'in İmar Yönetmeliği Yok!

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Nihat Zeybekci katıldığı bir televizyon programında projelerini anlatırken İzmir'in imar yönetmeliği olmadığına dikkat çekti.

A+A-

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı.

İzmir'in büyük bir park ve yeşil alan potansiyeli olduğunu söyleyen Zeybekçi, "Hepsinin yerleri belli. Milyon metre karelik yerler bunlar. Üç yılda yeşil park alanları 10 katına çıkaracağız. İnanılmaz park yerler" dedi. Hayvanların barınması içinde projeleri olduğunu anlatan Zeybekci, "Bunun için de hayvanlarla ilgili bölümler de olacak. Ben hayvan barınaklarına başından beri karşıyım. Hayvanları alıp, kısıştırlaştırdıktan sonra büyük parklarda beslenme alanlarında yaşamalarını sağlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

İzmir'in imar yönetmeliği yok 

Zeybekçi, İzmir'in imar planlarından da bahsetti. Zeybekci, "Belediye başkanı şehrin pazarlamacısıdır. Yüzde 26,5 genç işsizliğin olduğu şehirde genç beyinler kenti terkediyor. Kentsel dönüşüm en önemli maddelerimizden birisidir. Ben 18 bin konut inşa ederek yaptım geldim. Arkamda bir tek beddua bile yok. Bu şehrin imar yönetmeliği yok. Metromuzu Urla'ya kadar uzatıyoruz" açıklamasını yaptı.

Zeybekçi, projelerin arasında İzmir'de bir bilim ve teknoloji vadisi inşa etmek olduğunu söyledi. Zeybekçi, Karaburun ve Urla'ya 47 bin dönümlük bir alanda dünyanın en iddialı, hiçbir yerinde olmayacak olan Bilim Teknoloji ve Yazılım Vadisi oluşacak. Vergi olmayacak ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.