İzmir'in 7 Bölgesinde Kentsel Dönüşüm!

İzmir'in 7 Bölgesinde Kentsel Dönüşüm!

Kentsel dönüşümde ilk teslimleri Uzundere'de gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin 7 bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Uzundere'de inşaat başlarken diğer bölgeler planlama ve ihale aşamasında

A+A-

Örnekköy

Yerinde dönüşüm ve uzlaşı esası ile sürdürdüğü Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki yeni konutların da etaplar halinde yapımına başladı. 18 hektarlık proje alanında toplam 3520 konut ve 338 adet iş yeri yer alıyor. Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı 180 bin metrekare büyüklüğündeki alanın temel atma töreni ile 2. Etap kurası gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 Ekim'de Örnekköy 2. Etap için ihaleye çıkıyor.

 

Ege Mahallesi

Ege Mahallesi'nde de 70 bin m² alanda "yerinde dönüşüm" hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi, alanda yaşayanların talep ve beklentilerini karşılayan, mevcut sosyal, kültürel ve ekonomik durumunu gözeterek yeni yaşam alanları tasarlanan projeyi halk ile paylaştı. Bu doğrultuda başlayan uzlaşma görüşmelerinin halen devam ettiği ve projenin ilk etabını gerçekleştirmek üzere hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Ege Mahallesi 1. Etap için 27 Eylül’de ihaleye çıkyor.

 

Gaziemir Aktepe Emrez mahalleleri

1 milyon 220 bin metrekare büyüklüğündeki proje alanı için kentsel tasarım ve mimari çalışmalarını kapsayan ulusal çapta “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Proje yarışması” düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, eş değer ödül alan projelerden ve vatandaşlardan gelen taleplerle bir master plan çalışması ve mimari avan çalışması sürdürüyor.

 

Bayraklı

600 bin metrekare büyüklüğündeki alanı kapsıyor. Halkın projeden beklentileri doğrultusunda hazırlanan kentsel tasarım ve mimari projeler bölge sakinleriyle paylaşıldı ve görüşmelere başlandı. Görüşme ve sözleşme süreci alandaki iletişim merkezinde halen devam ediyor.

 

Ballıkuyu

Yaklaşık 35 bin kişinin yaşadığı 480 bin metrekare büyüklüğündeki proje alanının 1. etabı için hazırlanan kentsel tasarım ve mimari projeleri hak sahipleri ve kamuoyuna tanıtıldı. Ballıkuyu İletişim Ofisi'nde görüşmelere başlandı.

 

Güzeltepe

Yaklaşık 210 bin metrekare büyüklüğündeki alanda durum tespitine ve proje hazırlanmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.