İzmir'i İnciraltı Uçuracak!

İzmir'i İnciraltı Uçuracak!

İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Karabulut, “Bölgede metrekare fiyatları 2 bin lirayı aştı. İnciraltı’na yapılacak hastaneler, oteller ve kür merkezleriyle 15 bin kişiye istihdam sağlanacak ve kent için her yıl 3 milyar liralık katma değer yaratılacak

A+A-

İzmir'in gözde sayfiye yeri İnciraltı'nın Körfez Geçiş Projesi çalışmalarının hız kazanmasıyla değerini artırdığı belirtilirken, İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, "Bölgede emlak fiyatları artış gösteriyor. Şu an metrekare fiyatları 2 bin lirayı aştı. Hak sahiplerimiz heyecana kapılıp arazilerin satmasınlar ya da gerçekten yatırım yapacak kişilere satsınlar. Alsat yapan kişilerden uzak dursunlar" dedi.

İzmirlilerin duyarlı olduğu İnciraltı'nın korunarak yeni yeşil alanların kazanılacağını belirten Platform Başkanı Karabulut, "Bugün tüm İzmirlilerin keyifle vakit geçirdiği Kent Ormanı, yeni planlama ile 3 kat daha büyüyecek. Mevcut Kent Ormanı'nın da kalkacağı, imara açılacağı gibi yanlış algılar oluşturuluyor. Bu tür söylentiler gerçek dışıdır. Kent Ormanı kamunun malıdır" diye konuştu.

YERLERİNİZİ SATMAYIN

İnciraltı'nın sağlık turizmi odaklı planlanlanmasının İzmir'e önemli kazanımlar sağlayacağını ifade eden Karabulut, "Bölgede metrekare fiyatları artış gösteriyor. Şu an 2 bin lirayı aştı. Hak sahiplerimiz heyecana kapılıp arazilerini satmasınlar ya da gerçekten yatırım yapacak kişilere satsınlar. Al-sat yapan kişilerden uzak dursunlar. İnciraltı planlandığında bölgede yapılacak hastaneler, oteller ve kür merkezleri 15 bin kişiye istihdam sağlayacak ve şehrimizde işsizliği yüzde 5 aşağıya çekecek. Gelen turist sayısı 100 bin artacak. Ekonomik anlamda da her yıl 3 milyar lira katma değer getirecek. İzmir'i İnciraltı uçuracak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı, İzmirli Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın talimatı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'nun destekleri ile artık gün sayıyoruz."

KENTE BÜYÜK KATKISI OLACAK

İnciraltı'nda ki toprak sahiplerinin şehrin önünü tıkama düşüncelerinin olmadığını vurgulayan Karabulut, şöyle konuştu: "Aksine şehrin faydasına olacak her projenin yanında olacağımızı bir çok kez dile getirdik. Bizler bölgenin gökdelen imarsız ve çevreci planla, sağlık turizmi odaklı planlanarak İzmir ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Tek isteğimiz tüm toplumsal kesimlerin bir an evvel Hükümetimiz ve İzmir Büyükşehir Belediyemizin yürüttüğü İnciraltı planlama çalışmalarına destek vererek, İzmir'in İnciraltı'nı kazanmasıdır."

Yeni Asır


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.