İzmir'e İkinci Çevre Yolu: Hangi Mahallelerden Geçeceği Belli Oldu

İzmir'e İkinci Çevre Yolu: Hangi Mahallelerden Geçeceği Belli Oldu

İzmir'de yeni inşa edilecek 41 kilometrelik İzmir Kuzey-Doğu çevre yolu projesinin ÇED raporu yayınlandı. Menemen, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Kemalpaşa ve Buca'dan geçecek çevre yolunun hangi mahallelerden geçeceği de belli oldu.

A+A-

İzmir'de trafik sorunun artmasıyla beraber harekete geçen Karayolları Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıllarda ikinci çevre yolunun yapılacağı müjdesini vermişti. Yeni çevre yolu için hazırlıklarını tamamlayan Karayolları, projenin ÇED raporunu yayınladı. 

Yaklaşık 40,823 km uzunluğundaki otoyol güzergahında; 13 adet viyadük, 12 adet tünel, 1 adet aç-kapa Tünel, 11 adet kavşak, 32 adet menfez,  6 adet duvar, 1 adet servis alanı ve park alanı inşa edilecek.

izmir-cevreyolu-projesi.png

OTOYOL GÜZERGAHI

Proje güzergahı Menemen-Çandarlı Otoyolu’nun Koyundere kesiminden ayrılmakta, Menemen ve Çiğli’nin doğusundaki dağlık kesimden güney istikametinde geçerek doğuya yönelmektedir. Bu kesimde de Bayraklı ve Karşıyaka’nın kuzeyinden doğu istikametinde geçen proje hattı, projesi geçmiş yıllarda tamamlanan Bornova Çevre Yolu hattına oturarak Evka-4 mahallesinin altından tünelle geçmektedir. Bu kesimin devamında Homeros Vadisi’ni ve Manisa Yolu’nu keserek Bornova’nın etrafından dolaşan proje güzergahı Ambarlar kesimine ulaşmakta ve İzmir-Ankara Devlet Yolu ile İzmir-İstanbul Otoyolu ile kesişmektedir. Bu noktadan itibaren sanayi sitelerinin doğusundaki dağlık kesimi kullanarak güney istikametinde ilerleyen güzergâh, proje sonunda mevcut Buca Kavşağına bağlanarak sona ermektedir.

HANGİ MAHALLELERDEN GEÇECEK?

Menemen'den başlayıp Kemalpaşa üzerinden Buca'ya bağlacak olan proje şu mahallelerden geçecek: Gazi, Kemal Atatürk, Cumhuriyet, Zübeyde Hanım, Latife Hanım, Sancaklı, Doğançay, Laka, Atatürk, İnönü, Erzene, Çiçekli, Evka 3, Naldöken, Yakaköy, Kavaklıdere, Yeşilçam, Kemalpaşa, Gürpınar, Egemenlik, Gökdere, Kızılüzüm, 29 Ekim Mahalleleri

FOTOĞRAFLARLA OTOYOL GÜZERGAHI

izmir-cevreyolu-1.jpgizmir-cevreyolu-2.pngizmir-cevreyolu-3.pngizmir-cevreyolu-4.png

izmir-cevreyolu-5.pngizmir-cevreyolu-6.pngizmir-cevreyolu-7.png

izmir-cevreyolu-8.pngizmir-cevreyolu-9.pngizmir-cevreyolu-10.pngizmir-cevreyolu-11.png

izmir-cevreyolu-12.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.