İzmir'de Konut Ve Arsa Yatırımı Hız Kazanacak

İzmir'de Konut Ve Arsa Yatırımı Hız Kazanacak

2016 Haziran ayı itibariyle İzmir’de yaklaşık 11 milyar TL’lik konut kredisi kullanımı olduğunu kaydeden EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, 2016 Eylül sonu itibariyle son iki yıllık konut satışları artışının ise %11,1 olarak gerçek

A+A-

İzmir’de 2015 Eylül sonu itibariyle 2014’ün aynı dönemine göre %12 artış gösteren konut satışlarının, 2016 Eylül sonu itibariyle 2014’ün aynı dönemine göre yaklaşık %11,1 artış gösterdiğini belirten Filiz Akkaya, 2016 yılı Haziran ayı itibariyle ilk 6 aylık verilere bakıldığında İzmir’de yaklaşık 11 milyar TL’lik konut kredisi kullanımının görüldüğünü söyledi.

Akkaya, geçen yılın aynı döneme göre %8,8’lik artış gösteren İzmir’deki konut kredilerinin Türkiye genelinin %7,3’ünü oluşturduğunun altını çizdi. Takipteki konut kredilerine bakıldığında, geçen yılın aynı dönemine göre %10,1’lik artış gösteren İzmir’in, Türkiye genelinde takipteki konut kredilerinin yine %7,3’ünü oluşturduğunu belirten Akkaya, takipteki konut kredilerinin İzmir’deki toplam konut kredisinin %0,5’lik bölümünü oluşturduğunu kaydetti. Söz konusu istatistiki verilerin olumlu bir gelişmeye karşılık geldiğini ifade eden Akkaya, İzmir’de gerek konut kullanım amaçlı gerekse yatırım amaçlı arsa-arazi alımının 2017 yılında hızlanacağını vurguladı.

2016 Eylül sonu itibariyle İzmir genelinde toplam konut satışlarında geçen yılın aynı dönemine kıyasla, tüm zorluklara rağmen sadece %0,7 oranında düşüş olduğunu ifade eden Akkaya, ipotekli konut satışlarının ise yaklaşık %8,1 oranında azaldığını kaydetti. Akkaya, İzmir’deki ilk satışların ise geçen senenin aynı dönemine göre %0,5 oranında azaldığını belirtti.

EVA Gayrimenkul Değerlendirme Danışmanlık Hakkında:

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık AŞ, gayrimenkul sektörün uzman isimleri tarafından 2008 yılında kuruldu. EVA, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yetkilendirilen Değerleme Şirketlerinden olup ayrıca, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)  tarafından finans kurumlarına,  “gayrimenkul, gayrimenkul projesi veya bir gayrimenkule  bağlı hak ve faydaların değerlemesi” hizmet verme yetkisine sahip şirketler arasındadır. Ayrıca uluslararası bir kurum olan RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) tarafından Türkiye’de “Regulated by RICS” olarak ünvanı verilen ilk kuruluştur.

 

EVA Değerleme’nin kendi alanında 13 adet uluslararası ödülü bulunmaktadır; 2011 senesinde Euromoney tarafından Değerleme Konusunda Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Danışmanlık Firması , 2013 senesinde Türkiye’nin En İyi  Danışmanlık, En İyi Araştırma  ve En İyi Değerleme Firması, 2014 senesinde ise “Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Araştırma Firması" ve 2016 yılında tekrar Türkiye’nin En İyi Danışmanlık , En İyi Araştırma  ve En İyi Değerleme Firması ödüllerine layık görülmüştür. Ayrıca yine uluslararası bir kurum olan International Property Awards, EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlığı 2013-2014 senesi ödüllerinde "Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Danışmanlık Firması" ve "Avrupa'nın En İyi Gayrimenkul Danışmanlık Firması"  2014-2015,  2015-2016 ve 2016-2017 senesinde ise tekrar tekrar "Türkiye’nin En İyi Gayrimenkul Danışmanlık Firması"  olarak seçmiştir.

EVA Gayrimenkul Değerleme, her türlü gayrimenkul ve gayrimenkule dayalı hak ve faydaların değerlemesi, makine ve ekipman değerlemesi hizmetleri vermekte, gayrimenkul projelerinde fizibilite, şerefiyelendirme, yer seçimi analizi, çalışmaları yapmakta, en iyi ve en verimli kullanım etütleri hazırlamakta, finansal kurumlar için kredilerde yatırım ilerleme raporları hazırlanması hizmetleri vermektedir. Şirketin ortakları ve Yöneticileri arasında Türkiye’nin ilk  SPK Lisanslı Değerleme Uzmanlarından Cansel Turgut Yazıcı, Özdil Şahin, Özhan Yurtseven ve Zuhal Balsarı bulunmaktadır. Şirketin Türkiye Otel Sektörü Pazar Analizi Raporu, Türkiye Alışveriş Merkezleri Potansiyeli Analizi raporları, İstanbul Markalı Konut Piyasası Araştırma ve Öngörüler Raporu gibi yayınlanmış sektörel araştırma raporları vardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.