İzmir'de Konut Fiyatlarının En Çok Arttığı ve Azaldığı İlçeler

İzmir'de Konut Fiyatlarının En Çok Arttığı ve Azaldığı İlçeler

Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi verilerine açıklandı. Açıklanan verilere göre son 6 ayda İzmir'de satılık konut fiyatlarının en çok arttığı ilçe Dikili olurken fiyatların en çok düştüğü ilçe Dikili oldu.

A+A-

İzmir’de satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki yükseliş grafiği Ağustos ayında da devam etti. Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi verilerine göre İzmir genelinde satılık konut fiyatlarındaki artış son 6 aylık dönemde ortalama yüzde 4 seviyesinde gerçekleşti ve Ağustos itibariyle 3.173 TL/metrekare fiyata ulaştı.

Ağustos ayında fiyatı en çok artan ilçeler %14 ile Dikili, Foça ve Güzelbahçe oldu. İzmir genelinde amortisman süresi geçtiğimiz ay gibi 21 yıl olarak hesaplanmaya devam etti.

İzmir geneline bakıldığında Mart-Ağustos döneminde kiralık konutlarda yaz aylarının da etkisiyle bir hareketlenme olduğu gözlemlendi. Çeşme %26, Seferihisar ise %18 oranında fiyatlarını artırdı. İzmir’deki kiralık konutlarda artış ortalama %4 seviyesinde gerçekleşti.

Bergama, Tire, Çiğli ve Gaziemir gibi ilçelerdeki kiralık konutlarda 6 aylık ortalama artışı %10 seviyesinin üzerinde gerçekleşti. İzmir’de kiralık konutlarda 6 aylık ortalama metrekare fiyatı 13,25 TL oldu.

SON 6 AYDA İZMİR’DE SATILIK KONUT FİYATLARI

  En çok artan ilçeler  

 

  En çok düşen ilçeler  

 

  En kısa amortisman süresi

Dikili

%14

Tire

%-9

Foça

13 yıl

Foça

%14

Aliağa

%-4

Karaburun

17 yıl

Güzelbahçe

%14

Balçova

%-4

Çiğli

18 yıl

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.