İzmir'de Her Binanın Deprem Karnesi Olacak

İzmir'de Her Binanın Deprem Karnesi Olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kısa süre önce meydana gelen deprem felaketi sonrasında sürdürdükleri çalışmalardan ve yeni projelerinden söz etti. Soyer, İzmir’de her binanın bir deprem karnesi olacak dedi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kısa süre önce meydana gelen deprem felaketi sonrasında sürdürdükleri çalışmalardan ve yeni projelerinden bahsetti. 

Milliyet Gazetesi'nden Mehtap Gökdemir'in haberine göre; Tunç Soyer, “Türkiye’nin en büyük laboratuvarını kuruyoruz. İzmir’de her binanın bir deprem karnesi, güvenlik karnesi olacak” diye konuştu.

Tunç Soyer, basın mensuplarıyla Ankara’da görüştü. Depreme ilişkin gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili konuşan Soyer, şu açıklamalarda bulundu:

“Depremden sonra şunu idrak ettik ki en önemlisi, dirençli kent olmak. Yani kentin içinde yaşayan insanların yaşadığı kentte güven duygusu taşımaları. Bir daha deprem olduğunda ne yapacağız, nasıl başa çıkacağız? İki büyük iş yaptık. Birincisi; İnşaat Mühendisleri Odası’yla anlaşma yaptık. 33 bin 100 konut için 160 ekip kurduk ve tek tek her binanın karnesini çıkartıyoruz.

Türkiye’nin en büyük laboratuvarını kuruyoruz. Önümüzdeki haftalarda bitecek. İzmir’de her binanın bir deprem karnesi, güvenlik karnesi olacak. İkinci büyük adım da; ODTÜ, Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve 18 Mart Çanakkale Üniversitesi ile bir ekip kurduk. Türkiye’nin en büyük fay araştırmasını yapıyoruz. Protokolleri imzaladık. Bütün İzmir’i tarıyoruz. 24 ay sürecek. Bu bittiğinde  İzmir ile ilgili muazzam bir röntgen çıkartmış olacağız. İzmir’in nereleri güvenli, nereleri değil, nerelerde yapılaşma kaç kata kadar olmalı, ne kadar olmalı hepsi bitmiş olacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.