İzmir'de En Fazla Konut Buca'da Satıldı

İzmir'de En Fazla Konut Buca'da Satıldı

TÜİK verilerine göre kasım ayında en fazla konut Buca'da satıldı. Kasımda 7 bin 360 konut satılırken bu konutların 906 tanesi Buca'da satıldı.

A+A-

İzmir, Kasım ayında en çok konutun satıldığı üçüncü il oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye genelinde 2017 Kasım ayında toplam 122 bin 732 konut satıldı.   

İzmir, 7 bin 360 konut satışı rakamı ile Türkiye genelinde toplam konut satışının yüzde 6 payına sahip oldu.   Geçtiğimiz ay İzmir'de 3 bin 37 konut ilk defa satıldı. 4 bin 323 konut satışı ise ikinci el satış olarak gerçekleşti.  

En çok konut Buca'da satıldı  

İzmir'de ilçe bazında en çok konut satışı ise Buca'da gerçekleşti. 1-30 Kasım tarihleri arasında Buca'da 906 konut satıldı.  

Markalı konutların yükseldiği Bayraklı, Bornova ve Konak'ta sırasıyla 304, 379, ve 447 konut satıldı.  

İzmir'in Karabağlar ilçesinde ise Kasım ayı bpyunca 557 konutun satışı gerçekleşti. Torbalı'da 578, Çiğli'de ise 475 konut satıldı.  

TÜİK verilerinde Aliağa, Balçova, Bayındır, Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selcuç, Tire ve Urla ilçelerinin satış rakamlarına yer verilmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum