İzmir'de Devam Eden 7 Kentsel Dönüşüm Projesi!

İzmir'de Devam Eden 7 Kentsel Dönüşüm Projesi!

İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan ve inşaatı devam eden 7 kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Yeni yaşam alanlarının oluşturulacağı projeleri sizler için derledik. İşte İzmir'de devam eden 7 kentsel dönüşüm projesi...

A+A-

Türkiye'nin dört bir yanında hızla devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında her ne kadar İzmir istediği noktaya ulaşamasa da kentsel dönüşüm projeleri son dönemlerde hızlandı. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları devam eden 7 kentsel dönüşüm projesi bulunuyor.

İşte İzmir'de devam eden 7 kentsel dönüşüm projesi

1-) Güzeltepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Güzeltepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, Çiğli'nin kuzeydoğusunda, yerleşim alanlarının bitim noktasında, Evka-2 ve Evka-6 toplu konutları ile Güzeltepe Koop. Evleri arasındaki bölgede yapılıyor. Alan sınırı kararı 17.10.2016 tarih ve 2016/9410 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 13.11.2016 tarih ve 29887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 

2-) Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

 

Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, Karabağlar'da yer alan, Uzundere ve Yurdoğlu Mahalleleri'nin büyük bir kısmını kapsıyor. 320 bin metrekarelik alanda çalışmalar başladı. Böglede hak sahipleriyle yapılan bilgilendirme toplantıları yapıldı. Proje kapsamında görüşmeler Uzundere İletişim ve Tanıtım Merkezi'nde devam ediyor.

Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yapıları tahliye edilen hak sahiplerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Uzundere Toplu Konutları'ndan konut tahsisi yapıldı ve tahliyesi yapılan yapıların yıkımı gerçekleştirildi.

Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi tamamlandığında böyle olacak;

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi gereğince “Kapalı Teklif Usulü” ile “İzmir İli, Karabağlar İlçesi, Uzundere Mahallesi I. Etap 11183 Ada-5 Ve 11185 Ada-7 Parsel Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapım İşi” ihalesi yapıldı. 

32 hektar alanda; 3 bin 500 konut ve dükkanlar, merkezi iş alanı, ofis, otel kompleksi yer alacak. Ayrıca projede Karabağlar İlçe Belediyesi ile birlikte yürütülen gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket, futbol sahaları, tenis kortu gibi spor, eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi yer alacak. 

Uzundere İletişim ve Tanıtım Merkezi

Uzundere Mahallesi 3962/1 Sokak No: 9

Tel: 0 232 271 72 07

 

3-) Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi; Karşıyaka'nın kuzeyinde yer alan 18 ha büyüklüğündeki proje alanı; Yeni Girne Caddesinin batısında, Çevre Yolunun güneyinde, Anadolu Caddesinin Kuzeyinde ve Cumhuriyet Mahallesinin batısında yer alan bölgeyi kapsıyor. 

Kentsel dönüşüm projesinin mevcut durum tespiti, hak sahiplerinin belirlenmesi çalışmaları tamamlandı. 

Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi tamamlandığında böyle olacak;

Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşa edilecek konutlar komşuluk ilişkileri gözetilerek tasarlanıyor.

Projedeki blok yükseklikleri proje bütününde 8 kat ile 14 kat arasında değişiyor. Projede  4 farklı blok tipinde, büyüklükleri 60 metrekare ile 123 metrekare arasında değişen 7 farklı konut tipi tasarlanıyor.

Örnekköy İletişim ve Tanıtım Merkezi

Baş Pehlivan Karaali Caddesi No:67

Tel: 0 232 365 85 15

 

4-) Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi; Konak'ta yer alan 70 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Mevcut durum tespit çalışmalarının yapıldığı projede kentsel tasarım ve mimari proje çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında hak sahipleriyle görüşmeler başladı ve devam ediyor.

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi tamamlandığında böyle olacak;

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşa edilen konutlar 31 metrekare ile 114 metrekare büyüklüğün "avlulu konutlar" şeklinde inşa edilecek. Projede ayrıca 15 metrekare ile 74 metrekare arasında değişen büyüklüğe sahip işyerleri olacak. 

Ege Mahallesi İletişim ve Tanıtım Merkezi

Kültürpark Doğal Taş Müzesi (Lozan Kapısı Girişi)

Tel: 0232 293 39 39

 

5-) Bayraklı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Bayraklı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi; Bayraklı'da yer alan, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahalleleri'nin büyük bir kısmını kapsayan 600 bin metrekarelik alanda yapılıyor.Mevcut durum tespit çalışmalarının yapıldığı projede halkın beklentileri tespit edildi.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında kentsel tasarım ve mimari projeler çalışmaları tamamlandı. Görüşmelerin başladığı projede görüşmeler Bayraklı İletişim ve Tanıtım Merkezi'nde devam ediyor. 

Bayraklı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi tamamlandığında böyle olacak;

Bayraklı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 8 bin konut üretilecek. Yeni inşa edilen konutların alanları 50 metrekare ile 152 metrekare arasında değişiyor. Konut dışında inşa edilecek işyerlerinin büyüklükleri ise 32 metrekare ile 184 metrekare arasında değişiyor. 

Bayraklı İletişim ve Tanıtım Merkezi 

Cengizhan Mahallesi 1620/39 Sokak Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı 

Tel: 0 232 353 16 53

 

6-) Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi; Konak'ta yer alan, 480 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek. Çalışmaların başladığı projede mevcut durum tespitleri, hak sahibi belirleme çalışmaları ve kentsel tasarım ve mimari proje çalışmaları devam ediyor.Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında hak sahipleri Ballıkuyu İletişim ve Tanıtım Merkezi'nde bilgilendiriliyor. 

Ballıkuyu İletişim ve Tanıtım Merkezi

Ballıkuyu Mahallesi Ballıkuyu Caddesi No:121/B

Tel: 0 232 484 70 93

 

7-) Aktepe ve Emrez Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Aktepe ve Emrez Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi; Gaziemir'de yer alan, 1 milyon 220 bin metrekarelik bölgede yapılıyor. Mevcut durum tespit çalışmalarının yapıldığı projede hak sahipleriyle yapılan bilgilendirme toplantıları ile vatandaşların beklentileri tespit edildi. Aktepe ve Emrez Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde hak sahipleri Aktepe-Emrez İletişim ve Tanıtım Merkezi'nde bilgilendiriliyor. 

Aktepe-Emrez İletişim ve Tanıtım Merkezi

Aktepe Mahallesi 129 Sokak No:4

Tel: 0 232 253 09 90 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.