İzmir'de 1+1 Daireler Arttı

İzmir'de 1+1 Daireler Arttı

İzmir inşaat sektörü gösterdiği gelişmeyle Ankara ve İstanbullu konut yatırımcısının dikkatini çekti. İzmir'de son zamanlarda özellikle 1 oda 1 salon dairelerde artış yaşanıyor.

A+A-

İzmir inşaat sektörü gelişmeye devam ediyor. 2016 yılında İstanbul ve Ankara'dan 30 bin göç alan İzmir, yaşamın daha ucuz olması ve yaşam kalitesinin yükselmesi nedeniyle tercih ediliyor. 

İzmir'de son zamanlarda özellikle 1 oda 1 salon dairelerde artış yaşanıyor. Büyük inşaat firmalarının yakın markajı altında olan mega şehirde dikey mimari ve küçük metrekareli evler ön planda. İnşaat firmaları proje lansmanlarını İstanbul ve Ankara'da yapıyor. 

 

Keyworks Proje Koordinatörü Cem Tekoral, İzmir'de arsa stokunun azlığı, inşaat maliyetlerini de arttırdığı için 3+1 ve üzerindeki evlerin fiyatlarının otomatik olarak 1 milyon TL'nin üzerine çıktığını belirtti. Tekoral, "'Bundan kaynaklanan nedenlerle birlikte 1+1 ve 1+0 ön plana çıktı. Bundan sonraki süreçte de dikey mimari ve küçük metrekareli ev yapımı planlanacak. Çünkü bu kadar nüfusun barınma ihtiyacı ancak bu şekilde karşılanabilir. Bakanlık da dikey mimariyi düşünüyor ve destekliyor. 1+1 eve olan ilginin artmasında iş hayatının yoğunluğu ve ulaşımın daha da kolaylaşmasıyla birlikte bireylerin otel konforunda daireler talep etmesi var. İstanbul'dan gelen kalifiye bir bireyin de temel isteği bu yönde. Zaten firmalar da yaptıkları binanın bir katını tamamen genel hizmete açarak ilgiyi canlı tutabiliyor." şekline konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.