İzmir Uzundere'de Üçüncü Etap İçin İmza Atılacak

İzmir Uzundere'de Üçüncü Etap İçin İmza Atılacak

İzmir'de Uzundere'de 20 bin 600 haneyi kapsayan 422 bağımsız birimi etkileyecek olan üçüncü etabın çalışmalarına başlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 28 Ocak’ta belediye şirketi İZBETON ile protokol imzalayacak.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar’daki 32 hektarlık Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birim bulunacak olan üçüncü etabın yapım çalışmaları için 28 Ocak tarihinde İZBETON ile sözleşmeye imza atacak. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; aynı gün kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde bölge halkının hizmetine sunulacak, içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin yer aldığı sosyal tesislerin temeli de atılacak. Binanın 2023'te tamamlanması planlanıyor.

SOYER: KONFORLU MAHALLELER OLUŞTURUYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentsel dönüşüm projelerinde yavaşlayan süreci İZBETON’un yapım ihalelerine katılmasına imkan sunarak hızlandırdıklarına dikkat çekerek “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle yapım ihalelerinde teklif alınamıyordu. İZBETON aracılığı ile bu tıkanmayı aştık. Örnekköy ve Gaziemir Aktepe Emrez dönüşüm alanlarında yaklaşık bin 300 konutun yapımı için İZBETON ile protokol imzaladık. Şimdi de Uzundere’de üçüncü etap için masaya oturacağız” açıklamasında bulundu. 

İzmir’in tam altı bölgesinde sürdürülen kentsel dönüşüm projelerinde daha güvenli evler, daha sağlıklı sosyal alanlar ve daha güzel bir yaşamı hedeflediklerinin altını çizen Başkan Soyer, “Uzundere’de yapacağımız ve içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunacağı Belediy e Hizmet binasını bölgenin çocukları, gençleri ve kadınlarının hizmetine sunacağız. Biz kentsel dönüşümden sadece binaların dönüşümünü anlamıyoruz. Bölgede sosyal ve toplumsal değişimi de hedefliyoruz. Bir taraftan da altyapıyı yenileyerek daha konforlu mahalleler oluşturuyoruz. Altı bölgede toplam 248 hektar alanda yaklaşık 20 bin 600 hane yerinde dönüşümle aynı zamanda altyapısı yenilenmiş yaşam alanlarına kavuşacak” diye konuştu. 

3 BİN 800 BAĞIMSIZ BİRİM 

Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı'nda birinci ve ikinci etabı bitiren Büyükşehir Belediyesi, 744 konut ve 73 işyeri olmak üzere 817 bağımsız birimin hak sahiplerine teslimini gerçekleşti. Dördüncü etapta ise hak sahipleri ile sözleşmeye imza atılarak tapu devirleri yapıldı, kura çekim hazırlıkları ise sürüyor. Uzundere’de etaplar şeklinde devam eden proje bitirildiğinde toplamda 3 bin 800 birim konut, ticaret, ofis ve otel kompleksi yapılacak. Proje çerçevesinde bölgeye, iki sosyal kültürel merkez ve açık pazar alanı, yaklaşık 67 bin metrekare büyüklüğünde rekreasyon alanı ve yeşil alan, 81 bin metrekare yol ve otopark alanı kazandırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.