İzmir Tarihinin En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesini Başlattık

İzmir Tarihinin En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesini Başlattık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İzmir depreminin ardından bin 444 konut, 208 dükkan ve Bayraklı’da 3 bin konutun temelini atmaya hazırız. 5 bin deprem ve kentsel dönüşüm konutu 9 ayda teslim edilecek” dedi.

A+A-

İzmir'de 30 Ekim 2020'deki depremin ardından, süren dönüşüm çalışmalarını anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremin ilk anından itibaren vatandaşların yaralarını sardıklarını dile getirdi. AFAD, UMKE, Kızılay, yerel yönetimler ve diğer tüm kurumlarla devlet olarak orada olduklarını anlatan Kurum, "Kısa sürede arama kurtarma çalışmalarımızı, 10 gün içerisinde de hasar tespit çalışmalarımızı tamamlamıştık. Yine binalarımızı tek tek gezerek, İzmirlilerin taleplerini dinledik ve özellikle depremzede kardeşlerimizin geleceğiyle ilgili kararları birlikte aldık" dedi.

EN ÇOK BAYRAKLI ETKİLENDİ

Kurum, depremden hemen sonra İzmir'i yeniden imar ve inşa etmek için çalışmalara başladıklarını belirterek, "İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümü, deprem dönüşümü seferberliğini başlattık" dedi. Depremde zarar gören ve yıkılan binaların bulunduğu 75 bin metrekarelik 7 ayrı bölgede yerinde dönüşüm çalışmalarına başladıklarını aktaran Kurum, depremden en çok Bayraklı'daki Adalet, Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerinin etkilendiğini söyledi ve şu değerlendirmede bulundu:

7 BÖLGEDE İNŞAAT SÜRÜYOR

"1. Alan Salhane mahallesinde 228 konut 15 dükkan, 2. Alan Manavkuyu mahallesinde 140 konut 24 dükkan, 3. Alan Bayraklı, Salhane ve Mansuroğlu mahallerinde 910 konut 132 dükkan, 4. Alan Mansuroğlu'nda 28 konut 7 dükkan, 5. Alan Manavkuyu mahallesinde 40 konut 2 dükkan, 6. Alan Manavkuyu mahallesinde 56 konut 20 dükkan ve 7. Alanımızda Mansuroğlu mahallesinde ise 42 konut 8 dükkan inşa ediyoruz. Toplamda TOKİ eliyle İzmir'de 7 bölgede bin 444 konut ve 208 dükkanın yanı sıra Bayraklı'da 3 milyon 800 bin metrekarelik rezerv yapı alanımızda ilk etapta yapacağımız 3 bin konutumuzun temellerini atıyoruz. 5 bin deprem ve kentsel dönüşüm konutumuzu kültürel ve sosyal alanlar, yeşil alanlar, okul, cami gibi sosyal donatılarıyla inşallah yıl sonuna kadar vatandaşlarımıza teslim edeceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.