İzmir Protokol Camisinin İnşaatı Başladı

İzmir Protokol Camisinin İnşaatı Başladı

Konak Çınarlı’daki geniş araziye inşa edilecek İzmir’in yeni protokol camisinin inşaatı başladı.

A+A-

İzmir İl Özel İdaresi’ne ait eski hizmet binalarının olduğu yerde yapılacak olan büyük caminin planları tartışmalara neden olmuş, yeni plana itiraz edilmişti. İşgören çiftinin yıllar önce, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştığı camii vasiyetini, Başbakan Binali Yıldırım’ın öncülük ettiği proje ile Nevvar Salih İşgören Vakfı gerçekleştirecek.

Vakıf Hukuk Müşaviri Maksut Karaosman hukuki açıdan mevzuat ve yargı boyutuyla tüm çalışma altyapısı tamamlanan bu yeni eser için; valilik ve vakıf arasındaki protokol sonrasında başlayan zemin iyileştirme çalışmalarının 2018’in ilk üç ayında bitirilmesinin hedeflendiğini belirterek, “24 saat esasına göre çalışılan alanda, zemin ardından betonarme imalatı için de çalışmalar planlanan takvime göre hızla devam edecek” dedi.

Protokolün imzalanması ile mülkiyeti hazineye ait olan, İzmir Konak Mersinli Mahallesi’nde 14.070 metrekare büyüklüğündeki arsanın yer teslimi, İzmir Valiliği tarafından Nevvar Salih İşgören Vakfı’na yapıldı. Zemin iyileştirme çalışmalarına hızla başlandı. Camii, İzmir’in en büyük ve Türkiye’nin en büyük kubbeli camilerinden biri olacak. İzmir’in en büyük camii olarak da yükselecek Nevvar Salih İşgören Ulu Camii’de, aynı anda 15 bin yurttaş ibadet edebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.