İzmir Gökdelenleri

İzmir Gökdelenleri

İzmir’in yeni kent merkezi olarak nitelendirİlen Alsancak-Turan hattında çok sayıda gökdelen projesi hayata geçirilirken bölgede 16 gökdelen projesinin inşaatı da devam ediyor

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2003 yılında hazırlanan ‘Manhattan Planları’ ile Konak Alsancak’tan başlayıp Halkapınar ve Çınarlı mahallesini kapsayan, Bayraklı’da Salhane ve Turan Bölgesini içerisine alan 550 hektarlık alan MİA (Merkezi İş Alanı) ilan edilerek gökdelen bölgesi olarak belirlendi.

2011 yılında 45 katlı Folkart Towers projesinin hayata geçirilmesi ile İzmir’de gökdelen projeleri hız kazandı. Folkart’tan sonra Mistral, Ege Perla, Novus Ventus projeleri yükseldi. Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binası Biva Tower da Bayraklı’da hayat buldu.

Yeni Kent Merkezi’nin Konak sınırları içerisinde kalan Alsancak, Halkapınar ve Mersinli hattı ile Bayraklı Salhane, Turan hattında çok sayıda gökdelen projesi yükseliyor.

İzmir’de inşaatı devam eden 16 gökdelen projesi

Mahall Bomonti, Neva Yalı, Biva Tower, Divan Residence, İki Konak, Folkart Nova, Merkez Yaşam Konak, Mia Port, Viven Port, Fors İzmir, Modda Port, Nava Konak, İzka Line, Megapol Çarşı Kule, İnci Tower, İnci Premium

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.