İzmir Dönüşüyor!

İzmir Dönüşüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25000'lik planlarda 4 bin 700 hektarlık alan kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Büyükşehir'in ilk kentsel dönüşüm projesinde teslimler yaz ayında gerçekleşiyor.

A+A-

 

Kentsel dönüşüm uygulamalarını İzmir geneline yaymayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1/25.000 ölçekli plan ile kent bütününde 4700 hektarlık “Sağlıklaştırma/ Yenileme Program Alanı”nı belirledi. "Afete Maruz Alanlar" olarak bilinen Kadifekale, Gürçeşme ve Yeşildere'de etkin çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy, Ege Mahallesi, Bayraklı, Ballıkuyu, Aktepe-Emrez, Güzeltepe ve Uzundere'de de "yerinde dönüşüm" çalışmalarını sürdürüyor.

BÜYÜKŞEHİR'İN İLK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Uzundere 1. etapta inşaat sona yaklaştı. 2018'in yaz aylarında teslimelerin yapılacağı projede mülk sahipleri evlerini dolaştı. 

280 konut ve 33 iş yerinden oluşan 9 blokluk ilk etap konutların 7 bloğunda ince işlerin tamamlandığını, 2 blokta ise altyapı çalışmalarının sürdüğünü kaydeden İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki konutların 2018’in yaz aylarında hak sahiplerine teslim edileceğini duyurdu.

 

UZUNDERE'YE 702 KONUT 73 İŞYERİ

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, birbirine komşu olan 1. etap ve 2. etap ihale kapsamında;32.783 m² yüzölçümü 4 imar adasında, toplam 702 konut ve 73 işyeri olmak üzere 775 bağımsız birim ve yaklaşık 112 bin m² inşaat gerçekleştirilecek. Böylece 1. ve 2. etap ihale alanı içinde bulunan 116 yapıda 304 bağımsız birim yenilenmiş olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmaları hızla devam eden Uzundere'deki ilk etap konutların kura çekimini, 4 Temmuz 2017 tarihinde noter huzurunda gerçekleştirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.