İzmir Deprem Konutları Projesinin Ayrıntıları Netleşti

İzmir Deprem Konutları Projesinin Ayrıntıları Netleşti

Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yanındaki 3 bin konutluk alanın ayrıntıları netleşti. Planda, okul ve cami alanlarıyla birlikte bir de millet bahçesi bulunuyor.

A+A-

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşların çeşitli kurumlar tarafından geçici süreyle ihtiyaçları giderilirken rezerv konut alanına yönelik çalışmalar sürüyor.

Egedesonsöz'de yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yanındaki orman vasıflı geniş alanda yapacağı 3 bin konutluk projenin ayrıntıları netleşmeye başladı. Bakan Murat Kurum, evleri yıkılan vatandaşların bulundukları yerden talep etmeleri halinde 2+1, rezerv konut alanından talep etmeleri halinde 3+1 daire sahibi olabileceklerini açıklamıştı. Maliyetine, düşük faizli ve uzun yıllar ödemeli yeni konutların taslak planı da ortaya çıktı.

Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yanından başlayan ve tünellerin üzerinden itibaren geniş alana yayılan 3 bin konutluk konut alanında eğitim alanı olarak anaokulu, ilkokul, orta okul ve lise bulunuyor. Sosyal tesis alanı ve kültürel tesis alanının bulunduğu alanda iki adet cami yerinin de ayrıldığı görülüyor. Konut alanı tünellerin üzerine doğru bir hilal şeklini alırken Bayraklı Doğançay Köyü bölgesine doğru arka alanda da geniş konut stok alanı yer alıyor. ORTADA GENİŞ BİR ALAN Bakanlık, rezerv konut alanının yapılacağı bölgede geniş bir millet bahçesi alanı da ayarladı. Vaziyet planında bu alanın mevcut yerleşim yerlerine yakın bölgede olması dikkat çekiyor. Daha önce Bayraklı Belediyesi’nin kurban yeri olarak kullandığı, Büyükşehir Belediyesi’nin ise Ord.Prof.Dr. Ektem Akurgal Kapalı Spor Salonu ile Yaşam Parkı yaptığı alanın yakınında yer alan millet bahçesinin planlandığı alanda şu anda bir yapı bulunmuyor.

Bayraklı Şehir Hastanesi’nin yanından başlayan ve tünellerin üzerinden itibaren geniş alana yayılan 3 bin konutluk konut alanında eğitim alanı olarak anaokulu, ilkokul, orta okul ve lise bulunuyor. Sosyal tesis alanı ve kültürel tesis alanının bulunduğu alanda iki adet cami yerinin de ayrıldığı görülüyor. Konut alanı tünellerin üzerine doğru bir hilal şeklini alırken Bayraklı Doğançay Köyü bölgesine doğru arka alanda da geniş konut stok alanı yer alıyor.

ORTADA GENİŞ BİR ALAN

Bakanlık, rezerv konut alanının yapılacağı bölgede geniş bir millet bahçesi alanı da ayarladı. Vaziyet planında bu alanın mevcut yerleşim yerlerine yakın bölgede olması dikkat çekiyor. Daha önce Bayraklı Belediyesi’nin kurban yeri olarak kullandığı, Büyükşehir Belediyesi’nin ise Ord.Prof.Dr. Ektem Akurgal Kapalı Spor Salonu ile Yaşam Parkı yaptığı alanın yakınında yer alan millet bahçesinin planlandığı alanda şu anda bir yapı bulunmuyor.

1 YILDA TESLİM EDİLECEK

İzmir’de çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Kurum son olarak yaptığı değerlendirmede rezerv konut alanlarının süresi hakkında bilgi vermişti. Kurum şunları söylemişti: “Rezerv alan, İzmir Şehir Hastanemizin hemen yanında yer alan 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alan. Bu alanda ilk etapta 3 bin konut planlıyoruz, zemin artı 4 katı, 5 katı geçmeyecek şekliyle bir projelendirme yaptık. Hem yerinde hem rezerv alanda konutlarımızı üreterek, hızlı bir şekilde depremde hasar gören vatandaşlarımızın sıcak yuvalarının inşasını gerçekleştiriyor olacağız. Toplu Konut İdaresi (TOKİ ) başkanlığımız en geç bir ay içerisinde konutların inşasına başlayıp, bir yıl içerisinde de sağlam konutlarımızı inşallah vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.