İzmir Çiğli’de 1000 Kişilik Öğrenci Yurdu Yapılacak

İzmir Çiğli’de 1000 Kişilik Öğrenci Yurdu Yapılacak

Türkiye'de yaşanan yurt krizini sonlandırmak isteyen Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları, İzmir Çiğli Balatçık Mahallesi'nde bin kişilik yurt yapımı için ihaleye çıkma kararı aldı.

A+A-

Dünyada yaşanan ve Türkiye’yi de etkileyen coronavirus salgınında üniversitelere verilen yüz yüze eğitim arası 2021-2022 eğitim yılı itibari ile son bulmuştu.

Yeniden yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde ‘yurt’ krizi patlak verirken, gerek özel yurtların aşırı fiyat politikası, gerek illerdeki kiralarda yaşanan fiyat artışı patlaması gerekse devlet yurtlarının kapasite eksikliği gündeme gelmişti.

YENİ DÖNEM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Geçtiğimiz yıl yaşanan yurt eksikliği krizinin tekrar yaşanmaması amacıyla Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları düğmeye basma kararı aldı.

İzmir’de de yaşanan sorun için çalışmalarını başlatan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çiğli ilçesinde yer alan ve mülkiyeti Katip Çelebi Üniversitesi’nde bulunan bir adet parsele bin kişilik yurt yapımı için ihaleye çıkacağını duyurdu. 12 Eylül saat 11:00’da yapılacağı duyurulan ihalenin başarılı bir şekilde yapılması halinde, yer tesliminin ardından 600 gün içinde tamamlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.