İzmir Büyükşehir'e Tahsis Edilecek 66 Arsa Meclis Gündeminde!

İzmir Büyükşehir'e Tahsis Edilecek 66 Arsa Meclis Gündeminde!

Kentsel Dönüşüm kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi için başvuru yapılan Karabağlar, Gaziemir ve Menderes'teki 66 parsel TBMM gündemine taşındı.

A+A-

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesine tahsisi için başvuru yapılan arsalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sındır sorularının Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Sındır önergesidne "Kentsel dönüşüm projeleri ile öncelikle deprem riski altında bulunan bölgelerin dönüşümü amaçlanmaktadır. Ayrıca yurttaşlarımızın güvenli ve huzurlu yaşam alanlarına kavuşması hedeflenmektedir." dedi. 

Kentsel dönüşümle çarpık kentleşmenin doğurduğu sonuçları ortadan kaldırma esası üzerine yürütülen projeler ile sosyal donatı alanlarının ve sağlıklı çevre düzenlemelerinin yapılması suretiyle modern şehirler oluşturulması sağlandığını belirten Sındır, İzmir'in de deprem riski ve buna bağlı zorunluluklar ile kentsel dönüşümün yoğun faaliyet alanı içinde bulunduğunu söyledi.

"Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentin farklı bölgelerinde yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleri çok büyük ve önemli bir ihtiyacı karşılamaya yöneliktir. Ancak bu konuda daha fazla alanda ve daha hızlı yapılabilecek kentsel dönüşüm - konut alanları merkezi yönetim onayı nedeniyle gecikmeye uğramaktadır." şeklinde açıklamalarda bulunan Sındır, konunun İzmir'in aktif deprem kuşağında - riskinde olması nedeniyle ivedi ve özenli olmayı gerektirdiğini belirterek bu bağlamda 3 sorusuna yanıt aradı.

Sındır'ın soruları

1. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir/ Aktepe ve Emrez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Bölgesi içinde kalan ve Maliye Hâzinesi adına kayıtlı 60 adet parselin Belediye Yasası'nın 73.maddesi uyarınca İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devri için yaptığı başvuru ne aşamadadır? Söz konusu devir henüz gerçekleştirilmedi ise bu gecikmenin nedeni nedir?

2. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Bölgesi içindeki rekreasyon alanında kalan Maliye Hazinesi’ne kayıtlı 11288 ada 1 ve 2 parselin Belediye Yasası'nın 73.maddesi uyarınca İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devri için yaptığı başvuru ne aşamadadır? Söz konusu devir henüz gerçekleştirilmedi ise bu gecikmenin nedeni nedir?

3. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes/Görece'deki 807 ada 4 nolu parsel ile 921 ada 4 nolu parselin "mezarlık alanı", Karaburun/İskele'deki 682 ada 1 parselin "itfaiye alanı", Bornova/Erzene'deki 4541 ada 1 nolu parselin "Belediye Hizmet Alanı" olarak tahsisi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru ne aşamadadır? Tahsis onayı için hangi iş ve işlem yapılmaktadır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.