İzmir Bayraklı Adliyesi Nereye Taşınacak?

İzmir Bayraklı Adliyesi Nereye Taşınacak?

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yer alan adliye binası deprem sonrası, zeminindeki sıvılaşma sonrası taşınma iddiaları gündeme geldi. İzmir Bayraklı Adliyesi taşınacak mı? Bayraklı adliyesi nereye taşınacak? İzmir adliyesi ne zaman taşınacak?

A+A-

İzmir depreminin ardından hasar gören ve depremin şiddeti nedeniyle tavanları çöken İzmir Bayraklı Adliyesi’nin durumu netleşiyor.

Adalet Bakanlığı’nın durumunu yakından takip ettiği Bayraklı Adliyesi’nin ilk tespitleri ortaya çıktı. Analizlere göre binanın taşıyıcıları ve kolonlarında bir sorun olmazken zeminle ilgili ciddi sorunlara vurgu yapıldı. Uzmanlar, denize de yakın olan bölgelerden başlayarak zeminde sıvılaşmanın olduğunu belirtti. İzmir Adliyesi’nin idari yönetim organlarıyla durum paylaşılırken yaklaşık olarak 10 yıl gibi bir süre içinde binanın kesinlikle yenilenmesi gerektiğinin altı çizildi. Olası deprem riski ve birçok sorun nedeniyle zemindeki sıvılaşmanın hızla arttığı belirtildi.

BAYRAKLI ADLİYE NEREYE TAŞINACAK?

Depremin ardından bir kısmı taşınan Bayraklı Adliyesi’nin yerine yeni binanın yapılması düşünülüyor. Yıkım işlemi sonrasında mahkemelerin ve duruşma salonlarının yetersizliği nedeniyle yeni yer arayışına da girildi. Adalet Bakanlığı’nın Bayraklı Şehir Hastanesi’nin olduğu bölgede bir yer tespitinde bulunduğu da öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Hazinesi de uygun görmesi halinde rezerv konut alanlarının olduğu bölgeye bir adliye binası inşa edilecek. Böylece kamu kurumlarının yan yana bulunacağı bir entegre alan ortaya çıkmış olacak. Bayraklı Adliyesi ile ilgili çalışmalar devam ederken son duruma ilişkin bakanlığın ayrıntılı bilirkişi ve üniversite raporları da alarak çalışmaya son şeklini vereceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.