İzka'dan 2 Yeni Proje Geliyor

İzka'dan 2 Yeni Proje Geliyor

Çiğli'de Park Yaşam Santorini ve Bayraklı'da İzka Port projelerinin inşaatını sürdüren İzka İnşaat 2019 yılında Park Yaşama Vadişehir ve daha önce duyurulan Park Yaşam Konak projelerine başlıyor.

A+A-

İzka İnşaat, 250 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği ‘Park Yaşam Santorini’ projesinin kaba inşaatını 6 ayda tamamladı. Bayraklı’da ise İzka Port’a başlayan şirketin yönetim kurulu başkanı Azat Yeşil, “devir hız devri” diyerek hem yeni yatırımlarını, hem de sektördeki gelişmeleri değerlendirdi.

Gayrimenkulün hızlı balığı

İŞÇİ EKİPLERİ BOŞA ÇIKINCA...

İzka İnşaat Yönetim Kurlu Başkanı Azat Yeşil, 539 konut ve hem dubleks hem de tek katlı müstakil 17 adet villadan oluşan Park Yaşam Santorini projesinin 6 ayda kaba inşaatını bitirdiklerini, peyzaj ve ince işçilik çalışmalarına da başladıklarını dile getirdi. Azat Yeşil, “Müşterilerimize projeyi 18 ayda teslim etmeyi taahhüt ediyoruz. Ama bu hızla 1 yılda tamamlanacak gibi duruyor. İnşaat maliyetleri sürekli yükseldiği için hızlı hareket etmek gerekiyor. Bu dönemde hızlı inşaat yapan para kazanacak. Hızla birlikte değişen fiyat dalgalanmalarından etkilenmiyoruz. Eskiden işçi bulmakta zorlanıyorduk. Ama projeler azalmaya başlayınca işçi ekipleri boşa çıkmaya başladı. Oradan aldığımız güçle de hızla konut üreterek yolumuza devam ediyoruz” dedi.

BAYRAKLI’YA 300 MİLYONLUK YATIRIM

Birçok kurumun beklemeye geçtiği atmosferde yatırım yapmaya devam ettiklerini dile getiren Azat Yeşil, 300 milyon TL yatırımla İzmir Bayraklı’da İzka Port’a başladıklarını söyledi. Azat Yeşil, yeni yatırımlarıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bayraklı, İzmir’in hızla gelişen bölgelerinden. İzka olarak bu bölgede isim yapacak bir proje yapalım dedik. Bölgenin en değerli arazisinde ‘enlerin’ projesini yapıyoruz. 34 katlı projede 144 daire yer alıyor. 1+1’den 4+2’ye kadar farklı genişlikte daire seçeneklerimiz bulunuyor. Sonsuzluk havuzu gibi özel teras alanı içine konumlandırılan sosyal olanakları alıcılarımızın beğenisine sunuyoruz. Burada da çok hızlı ilerliyoruz. 24 ayda tamamlamayı planlıyoruz. Bu yapının yanına biri 20, diğeri de 16 katlı iki blok daha gelecek. Bunlardan biri konut diğeri ise ofis olacak. Bu üç bloğu ise 3 yılda bitirmeyi hedefliyoruz.”


BANKALARLA ÖZEL ANLAŞMA

Faizlerde yaşanan artışla birlikte konut satışlarında bir azalma yaşandığını söyleyen Azat Yeşil, “Bu sorunu çözmek adına bankalarla özel bir anlaşmaya gittik. Faiz oranlarını düşürdük. Böylece satışlarımız arttı. İş ve Ziraat bankalarının garantörlüğünde 5 yıla 0,98, 10 yıla ise 1,39’luk uygun kredi imkanları sunuyoruz. Park Yaşam Santorini’de satış oranımız ise yüzde 55 seviyesinde” bilgisini paylaştı.

2019’DA İKİ YENİ PROJE GELİYOR

Azat Yeşil, 2019 yılında da yatırımlara devam edeceklerini söyleyerek, “Daha önce duyurusunu yaptığımız İzmir Konak’taki yatırımımızı yılın ikinci yarısında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra İzmir Çiğli’de yine yılın ikinci yarısında başlayacağımız bir projemiz bulunuyor. Oraya Park Yaşam Vadişehir gelecek. Belli bir periyotta yatırımlarımız sürecek. Öte yandan, İzmir dışındaki tüm projelerimizi tamamladık. İstanbul’da insanların konut satmakta zorlandığı bir dönemde yatırımcısına kazandıran şirket profiliyle sıkıntı çekmeden projelerimizi bitirdik. Şirketimizin sürdürülebilir olması için müşterinin aldığı evde hem mutlu olmasını hem de mülkünün prim yapmasını temel hedef olarak belirleyerek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.