İZBETON Depremzede Konutları İçin Devreye Giriyor

İZBETON Depremzede Konutları İçin Devreye Giriyor

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, mağdur olan vatandaşlar çözüm arıyorlar. Depremzedelerin arayışına kayıtsız kalamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBETONU devreye sokuyor

A+A-

Egedesonsöz'de yer alan habere göre; İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, mağdur olan vatandaşların yeniden evlerine kavuşabilmesi için gündeme gelen ve kentte gerek siyasi partiler arasında gerekse odalar ile yerel yönetim arasında tartışmalara neden olan emsal artışı ve Dünya Bankası kredisi konularının çözüm bulamaması sonrası depremzedeler kendi sorunlarını kendi çözme kararı almıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi depremin üzerinden geçen 10 aylık süre sonrası ilk adımı atarak Bayraklı ilçesi sınırları içinde ve kent genelinde geçerli olmak üzere 2 farklı emsal artışı kararı alınırken, bu kararlar TMMOB tarafından yargıya taşınmış ve depremzedeler bir kez daha hayal kırıklığı yaşamıştı. Yaşanan gelişmelerde son umudu TOKİ'de arayan depremzedeler ilk etapta gelen güzel haber ile heyecanlanırken, TOKİ'nin 'en fazla 5 kat' kararı sonrası son umut da kaybedilmiş ve çözümü kendi içinde aranmaya başlanmıştı.

Her geçen gün sürenin uzaması sonrası ise artan maliyetler depremzedeleri bir enkaz altında daha bırakırken kritik bir gelişme yaşanmış ve depremzedeler İZDEDA KOOP'u kurdu. Böylelikle depremzedeler, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek dönüşümü kooperatif üzerinden yapma kararı almış oldu.

BÜYÜKŞEHRİ'DEN KRİTİK HAMLE
Depremzedeler için elinden geleni yapmak istediğini her fırsatta dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kent genelinde belediye eliyle gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarında kullandığı İZBETON kartını depremzedeler için de kullanma kararı aldığı öğrenildi.

DEPREMZEDELER YALNIZ BIRAKILMAYACAK
Böylelikle her fırsatta İZBETON'u yanlarında görmek istediklerini belirten depremzedelere Büyükşehir'den güzel haber gelmiş oldu. Örnekköy, Uzundere, Aktepe-Emrez'deki dönüşüm çalışmaları gibi İZBETON aracılığı ile Bayraklı'da da orta hasarlı yapıların dönüşümüne katılmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta bir apartman ile başlayacak. Sonraki sürece ise yol boyunca bakılacak.

İZBETON HANGİ PROJELERİ SÜRDÜRÜYOR?
İmzalanan son dört protokol doğrultusunda İzmir genelinde İZBETON sorumluluğundaki kentsel dönüşüm alanlarından Örnekköy üçüncü etapta 584 konut 27 işyeri, Örnekköy dördüncü etapta 380 konut 27 işyeri, Gaziemir Aktepe-Emrez’de 275 konut 9 işyeri ve Uzundere üçüncü etapta yaklaşık olarak 1400 bağımsız bölüm inşa edilecek.

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum